Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. júla 2024 o 16:12
Čas čítania 0:36
Karolína Uličná

Obľúbená dovolenková destinácia Slovákov v Chorvátsku zaviedla nezmyselný poplatok pre turistov. Na toto si daj na pláži pozor

ZAUJÍMAVOSTI CHORVÁTSKO DOVOLENKA SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Poplatok si vymysleli miestni podnikatelia.

Medzi Zadarom a Splitom sa nachádza jedna z obľúbených chorvátskych destinácií s názvom Vodice. Tú často navštevujú aj Slováci. Mesto je označované aj ako „chorvátske Saint-Tropez“. Podľa CK Aquamarin patrí medzi elitu chorvátskeho pobrežia a je jedným z najkrajších a najupravenejších stredísk Jadranského mora.

Nedávno tam však miestni zaviedli nezmyselný poplatok, čo pobúrilo návštevníkov. Ak si budeš chcieť obsadiť miesto vlastným uterákom, budeš musieť zaplatiť 4 €, informuje Slobodna Dalmacija.

Odporúčané
REPORTÁŽ: Bola som týždeň v Chorvátsku. Ceny v reštauráciách narástli dvojnásobne, za chlieb som zaplatila 6,50 € REPORTÁŽ: Bola som týždeň v Chorvátsku. Ceny v reštauráciách narástli dvojnásobne, za chlieb som zaplatila 6,50 € 16. júla 2024 o 14:30

Netýka sa to však všetkých pláží v tomto meste. Poplatok si vymyslel majiteľ neďalekého baru sám. Argumentoval tým, že „na to nepotrebuje žiadne povolenie, pretože sú na súkromnom pozemku, takže kto si bude chcieť dať uterák na súkromný pozemok, bude musieť z vrecka vytiahnuť 4 eurá“. Neskôr ironicky dodal, že ak bude chcieť, môže si účtovať poplatok aj za dýchanie vzduchu na jeho území.

Na pochybných podnikateľov sa návštevníci Chorvátska sťažujú aj v gastre – za jedlo v reštauráciách si pýtajú astronomické sumy.

Domov
Zdieľať
Diskusia