Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je PR správa spoločnosti Kaufland.
25. júla 2024 o 10:30
Čas čítania 1:19
Sponzorovaný obsah

Takto chutí leto u babky. Priprav si rýchlu jahodovú bublaninu podľa Lenivej kuchárky

GASTRO KAUFLAND
Uložiť Uložené

Aj ty miluješ rýchle a jednoduché recepty s dokonalým výsledkom?

Či už patríš k milovníkom leta a tradičnej slovenskej kuchyne, alebo nie, recepty Veroniky Čopíkovej, autorky niekoľkých kuchárskych kníh, musíš rozhodne vyskúšať.

Veronika pod prezývkou Lenivá kuchárka už niekoľko rokov pripravuje jednoduché, no veľmi chutné recepty, ktoré chutia úplne ako od babičky. A nezabudni, že všetko potrebné na prípravu vrátane čerstvého ovocia, zeleniny a kvalitných výrobkov privátnej značky K-Bio nájdeš v Kauflande.

Lenivá kuchárka sa k vareniu a pečeniu dostala až po vysokej škole, rýchlo sa pre ňu stali obľúbenou formou oddychu a meditácie. Tajomstvom úspechu sú pre ňu kvalitné ingrediencie a rýchla príprava. Jej jahodová bublanina je dôkazom, že naše staré mamy to v kuchyni naozaj vedeli.
kaufland
Zdroj: Kaufland

Jahodová bublanina podľa Lenivej kuchárky

Budeš potrebovať:

  • 4 vajcia 

  • 130 g trstinového cukru K-Bio

  • 100 ml repkového oleja

  • 100 ml smotany na šľahanie

  • 100 g hladkej pšeničnej múky

  • 100 g polohrubej pšeničnej múky

  • 20 g kukuričného škrobu

  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva

  • štipku soli

  • hrsť jahôd

  • práškový cukor

Postup:

V miske vyšľahaj bielky so štipkou soli na sneh. V druhej miske vyšľahaj žĺtky s trstinovým cukrom na svetlú penu (3 – 5 minút). Pridaj repkový olej a smotanu na šľahanie izbovej teploty, metličkou ručne premiešaj.

V menšej miske zmiešaj preosiatu hladkú a polohrubú múku s kukuričným škrobom a práškom do pečiva. Suché ingrediencie pridaj k žĺtkovej zmesi a jemne premiešaj metličkou, aby sa ingrediencie spojili.

Na záver do cesta jemne vmiešaj sneh z bielkov. Cesto vylej na plech vyložený papierom na pečenie a posyp nakrájanými jahodami.

Koláč vlož do rúry vyhriatej na 170 °C a peč približne 35 minút. Bublaninu nechaj vychladnúť a pred servírovaním ju podľa chuti posyp práškovým cukrom. 

Dobrú chuť!

Bioprodukty nemusia byť vôbec drahé. Ak siahneš po produktoch značky K-Bio, ktoré nájdeš exkluzívne v Kauflande, na kvalitu sa môžeš vždy spoľahnúť. Neobsahujú farbivá, chuťové zvýrazňovače ani umelé arómy, napriek tomu ich v Kauflande kúpiš za výhodnú cenu. Vďaka pestrej ponuke potravín, ale aj ovocia a zeleniny v biokvalite sa môžeš stravovať zdravo a chutne každý deň, a nielen v lete.
Domov
Zdieľať
Diskusia