Aj ty miluješ rýchle a jednoduché recepty s dokonalým výsledkom?
Či už patríš k milovníkom leta a tradičnej slovenskej kuchyne, alebo nie, recepty Veroniky Čopíkovej, autorky niekoľkých kuchárskych kníh, musíš rozhodne vyskúšať.
Veronika pod prezývkou Lenivá kuchárka už niekoľko rokov pripravuje jednoduché, no veľmi chutné recepty, ktoré chutia úplne ako od babičky. A nezabudni, že všetko potrebné na prípravu vrátane čerstvého ovocia, zeleniny a kvalitných výrobkov privátnej značky K-Bio nájdeš v Kauflande.
Jahodová bublanina podľa Lenivej kuchárky
Budeš potrebovať:
-
4 vajcia
-
130 g trstinového cukru K-Bio
-
100 ml repkového oleja
-
100 ml smotany na šľahanie
-
100 g hladkej pšeničnej múky
-
100 g polohrubej pšeničnej múky
-
20 g kukuričného škrobu
-
1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
-
štipku soli
-
hrsť jahôd
-
práškový cukor
Postup:
V miske vyšľahaj bielky so štipkou soli na sneh. V druhej miske vyšľahaj žĺtky s trstinovým cukrom na svetlú penu (3 – 5 minút). Pridaj repkový olej a smotanu na šľahanie izbovej teploty, metličkou ručne premiešaj.
V menšej miske zmiešaj preosiatu hladkú a polohrubú múku s kukuričným škrobom a práškom do pečiva. Suché ingrediencie pridaj k žĺtkovej zmesi a jemne premiešaj metličkou, aby sa ingrediencie spojili.
Na záver do cesta jemne vmiešaj sneh z bielkov. Cesto vylej na plech vyložený papierom na pečenie a posyp nakrájanými jahodami.
Koláč vlož do rúry vyhriatej na 170 °C a peč približne 35 minút. Bublaninu nechaj vychladnúť a pred servírovaním ju podľa chuti posyp práškovým cukrom.
Dobrú chuť!