Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. júna 2024 o 15:35
Čas čítania 1:11
Karolína Uličná

Niektorí Prešovčania nechcú Separa na dňoch mesta. Prekážajú im vulgárne texty, vraj sa nehodia na podujatie pre rodiny s deťmi

ZAUJÍMAVOSTI PREŠOV SEPAR SLOVENSKÍ UMELCI SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Prešovčania sa rozdelili na dva tábory. Jedným raperov slovník prekáža, iní tvrdia, že aj v ľudových piesňach je mnoho vulgárností a sexuálnych dvojzmyslov, ktoré nikomu nevadia.

Od 20. do 23. júna 2024 sa v Prešove budú konať Dni mesta Prešov. Pripravený je bohatý program, ktorý zahŕňa viaceré talentované hudobné a tanečné hviezdy zo Slovenska aj z Českej republiky. Na prešovskej Hlavnej ulici má vystúpiť aj známy slovenský raper Separ, ktorý vyvolal medzi Prešovčanmi búrlivú diskusiu, informoval Prešovak.

Prešovčania sa rozdelili na dva tábory a niektorí sa pýtajú, či sa jeho hudba a texty, v ktorých zaznievajú aj vulgarizmy, hodia na podujatie pre rodiny s deťmi. Viacerým sa zdá, že vulgárny slovník rapera v pesničkách je nevhodný. V skupine na Facebooku, ktorá má 45-tisíc členov, sa pýtajú: „Čo si myslíte o vystúpení speváka Separa na Dni mesta Prešov 2024? Je správne, aby jeho vulgárny slovník znel mestom o 20.30 hodine?“ 

Viacerí obyvatelia mesta nesúhlasia s jeho koncertom. „Určite nie. Sú oveľa lepší speváci a muzikanti, ktorí by mohli vystúpiť na dňoch mesta,“ objavilo sa pod diskusiou. „Pokiaľ by spieval a používal vulgárne slová, určite to vadí. Takéto prejavy nepatria na otvorené priestranstvo, kde je pravdepodobnosť, že sa tam budú zdržiavať deti a mládež. Ani niektorým dospelejším nie je po chuti počúvať nadávky,“ hovorí ďalšia komentujúca.

Organizátori sa rapera zastali

Samotný organizátor podujatia – Park kultúry a oddychu (PKO) – však za umelcom stojí a nechce ho vymeniť. „Koľko vulgárností, dvojzmyslov, porna a sexu je v ľudových pesničkách? Či sa budeme tváriť, že to tak nie je?“ zastal sa ho fanúšik v diskusii. Väčšina sa zhodla, že kto tam chce byť a vypočuť si Separa, ten tam príde – ostatní môžu ostať doma alebo prísť neskôr. 

Odporúčané
Upratovacia influencerka Dominika má na Instagrame vyše milióna followerov: Som bežná žena v teplákoch. Sleduje ma Rihannina mama Upratovacia influencerka Dominika má na Instagrame vyše milióna followerov: Som bežná žena v teplákoch. Sleduje ma Rihannina mama 20. júna 2024 o 12:30

Na Dňoch mesta Prešov majú okrem Separa obyvatelia možnosť vypočuť si aj skupinu Billy Barman, víťazku Česko Slovenskej Superstar Terezu Maškovú, kapelu Le Payaco či speváčku a rodáčku z Prešova Katarínu Knechtovú. Návštevníci sa môžu tešiť aj na rôzne gastrozážitky či program pre deti.

Separ v Prešove
Zdroj: Matúš Zeťák, Wikimedia
Domov
Zdieľať
Diskusia