Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2024 o 14:12
Čas čítania 0:41
Radka Klučárová

Známy slovenský reťazec sťahuje z pultov kabelku aj oblečenie. Tovar radí vrátiť, hrozí riziko udusenia

NEWS SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Reťazec zákazníkom peniaze vráti aj bez predloženia dokladu. Ide o ženskú kabelku či detské pyžamo.

Obchodný reťazec Pepco stiahol z predaja nevyhovujúce produkty. Nespĺňajú totiž platné nariadenia a pre používateľov predstavujú vážne zdravotné riziko. Oznam o ich stiahnutí z predaja spoločnosť uverejnila na svojom webe. 

„V rámci starostlivosti o bezpečnosť našich zákazníkov sa spoločnosť PEPCO Slovakia, s. r. o., rozhodla stiahnuť z trhu nasledujúce produkty,“ uvádza reťazec na stránke. Prvým nevyhovujúcim produktom je dámska prešívaná kabelka. 

„Testovaním sa zistilo, že výrobky nespĺňajú požiadavky nariadenia (ES) 1907/2006 z 18. decembra 2006 o registrácii, hodnotení, autorizácii a obmedzovaní chemikálií (REACH) z dôvodu prekročenia obsahu ftalátov,“ konkretizovalo Pepco. 

Dámska prešívaná kabelka.
Dámska prešívaná kabelka. Zdroj: Pepco

Riziko udusenia

Podľa výsledkov testov sa ako nebezpečné ukázali aj dievčenské body s potlačou obľúbenej rozprávkovej Disney postavičky myšky Minnie Mouse predávané v dvojbalení. Oblečenie pre malé deti predstavuje riziko udusenia v dôsledku možnosti uvoľnenia malých častí.

Odporúčané
Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra Baterkárni InoBat pomáha exminister Smeru Hudák, využil aj pozíciu v Európskej investičnej banke. Milióny mala od štátu aj Bödöra 26. júla 2024 o 16:23

„Výrobok nespĺňa požiadavky európskej normy EN 17394-3:2021,“ spresnila spoločnosť. Pepco svojich zákazníkov vyzýva, aby tovar okamžite vrátili a nepoužívali. „Žiadame vás, aby ste zakúpený produkt vrátili do najbližšej predajne Pepco. Náklady za nákup produktu vám budú vrátené. Nemusíte predkladať doklad o kúpe výrobku,“ spresnili podmienky vrátenia tovaru.

pepco, body
Zdroj: Pepco
Domov
Zdieľať
Diskusia