Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
9. apríla 2024, 18:22
Čas čítania 0:38
Barbora Adamkovičová

Spotify skúša novinku. Umelá inteligencia ti po novom zostaví playlist na základe opisu hudby, ktorú chceš počúvať

HUDBA SPOTIFY UMELÁ INTELIGENCIA
Uložiť Uložené

„Hudba na čítanie počas daždivých dní“ či „umelci podobní Jennifer Lopez“, aj takto budeš môcť opísať vibe skladieb, ktoré si chceš vypočuť.

Spotify testuje zaujímavú novinku – tá ti pomôže v tvorbe playlistov len na základe opisu vibu, ktorý chceš, aby skladby mali. U nás však túto funkciu vyskúšať nemôžeš, platforma totiž sprístupnila beta verziu AI Playlistu len predplatiteľom Spotify Premium v Spojenom kráľovstve a Austrálii.

Podľa portálu The Verge si používatelia aplikácie nachádzajúci sa v spomínaných krajinách vytvoria AI playlist takto: v „Tvojej knižnici“ klikneš na tlačidlo „+“ v pravom hornom rohu. Predplatiteľom služby na Slovensku sa po kliknutí zobrazia len možnosti „Playlist“ a „Blend“, no používatelia v Spojenom kráľovstve či Austrálii majú v ponuke aj „AI Playlist“.

Hudbu opíšeš niekoľkými slovami

Po kliknutí na „AI Playlist“ zadáš umelej inteligencii požiadavky, ako napríklad „hudba na čítanie počas daždivých dní“ či „umelci podobní Jennifer Lopez“. Ak nebudeš spokojný s výberom skladieb od AI, môžeš playlist ešte upravovať pomocou dodatočných zadaní. 

spotify
Zdroj: Spotify

Podľa portálu nie je známe, kedy sa táto funkcia dostane medzi používateľov v ostatných krajinách. Počítaj však s tým, že to zvýši ceny predplatného.

Späť
Zdieľať
Diskusia