Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2024, 17:42
Čas čítania 1:04
TASR

Princ Harry sa dohodol s britským bulvárom. Vyplatiť mu musia tučné odškodné, len v prvej splátke dostane 468-tisíc eur

OSOBNOSTI BRITSKÁ KRÁĽOVSKÁ RODINA PRINC HARRY SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Princ Harry médiá obviňuje z toho, že ničia život jemu aj členom jeho rodiny, a žiada vysoké odškodné.

Britský princ Harry uzavrel dohodu o mimosúdnom vyrovnaní s vydavateľom bulvárnych novín, ktorý narušil jeho súkromie tým, že sa mu nabúral do telefónu a používal i iné nelegálne spôsoby sledovania. Oznámil to v piatok princov právnik David Sherborne.

Harry žiadal poriadne odškodné

Sherborne uviedol, že mediálna spoločnosť Mirror Group Newspapers súhlasila, že Harrymu zaplatí súdne trovy a odškodné, pričom konečná suma bude vyčíslená až neskôr. Prvá platba vo výške 400-tisíc libier (asi 468-tisíc eur) musí byť na základe dohody vyplatená v priebehu 14 dní.


Britský najvyšší súd priznal princovi Harrymu v decembri odškodné 140-tisíc libier (asi 163 800 eur). Žaloba voči Mirror Group Newspapers sa týkala 33 článkov.


Sudca Timothy Fancourt vo vynesenom rozsudku uviedol, že sledovanie telefónov bolo v 90. rokoch v tejto mediálnej spoločnosti „rozšírené a bežné“ a že vedúci pracovníci novín takúto činnosť kryli.

Médiá obvinil z toho, že mu ničia život

Prípad proti spoločnosti Mirror Group Newspapers, ktorá vydáva Daily Mirror a ďalšie dvoje bulvárnych novín, je jedným z niekoľkých sporov, ktoré Harry inicioval voči britským médiám. Princ ich obviňuje z toho, že ničia život jemu aj členom jeho rodiny, pričom spomína svoju zosnulú matku princeznú Dianu a svoju manželku Meghan.


V júni sa stal Harry prvým vyššie postaveným členom britskej kráľovskej rodiny, ktorý za vyše storočie vypovedal na súde. Stalo sa tak práve na pojednávaní v prípade proti Mirror Group Newspapers.


Harry, vojvoda zo Sussexu, pricestoval začiatkom tohto týždňa do Británie, aby navštívil svojho otca kráľa Karola III., ktorému nedávno diagnostikovali rakovinu. V Británii však strávil len asi 24 hodín a následne odletel späť do Spojených štátov, kde žije aj s manželkou a dvoma deťmi.

Princ Harry
Zdroj: Flickr
Domov
Zdieľať
Diskusia