Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. januára 2024, 14:30
Čas čítania 4:48
Richard Balog

TOP 10 mužských peňaženiek od high fashion značiek, do ktorých sa oplatí investovať

TOP 10 mužských peňaženiek od high fashion značiek, do ktorých sa oplatí investovať
Zdroj: Louis Vuitton, Goyard
MÓDA LUXUSNÉ MÓDNE ZNAČKY MÓDNE DOPLNKY
Uložiť Uložené

Siahneš po overenej klasike s monogramom Louis Vuitton alebo si dopraješ minimalistický model od značky Bottega Veneta?

Nadčasové doplnky z dielní luxusných značiek sú dobrou investíciou, a to či už máme na mysli šperky, hodinky, kabelky, slnečné okuliare, alebo peňaženky, na ktoré sa pozrieme v dnešnom článku. 

Napriek tomu, že mnohí si so sebou v súčasnosti berú len telefón a peňaženku nechávajú doma, sme stále pevne presvedčení, že kvalitná peňaženka je jedným z kľúčových doplnkov pre každého muža. Rovnaký názor majú aj ľudia v štruktúrach módnych domov, keďže v predaji sú stovky rôznych verzií a vyhotovení, spomedzi ktorých si prídu na svoje všetci. 

Pozri si zoznam najlepších mužských peňaženiek a „cardholderov“ od high fashion značiek, do ktorých sa oplatí investovať a ktoré potrebuješ, aj keď si myslíš, že nie. Záleží na tebe, či chceš ísť klasickou cestou alebo si vyberieš výraznejší motív a textúru. Škála rozmanitosti je v tomto prípade takmer nekonečná. Zisti, čo ťa charakterizuje najlepšie, a investuj s rozumom. 

Ak ťa bavia články o módnych trendoch, novinkách, celebritných outfitoch alebo inšpiratívnych ľuďoch, ktorí vynikajú v odevnom priemysle, umení a kultúre, staň sa členom klubu REFRESHER+ a získaš prístup bez obmedzení k celému obsahu na webe.
Odporúčané
TOP 10 zimných topánok pre ženy, ktoré chcú byť štýlové v meste aj v après-ski bare TOP 10 zimných topánok pre ženy, ktoré chcú byť štýlové v meste aj v après-ski bare 16. decembra 2023, 12:00

Burberry Checked Bifold Cardholder    255 €

Zoznam otvárame týmto elegantným, ale neprehliadnuteľným kúskom s ikonickým štvorčekovaným vzorom módneho domu Burberry. Návrhár Daniel Lee vrátil britskej módnej ikone charakter, ktorý dostal značku na vrchol a dôkazom je aj toto puzdro na karty so zvrškom z jemnej látky v žlto-hnedej farebnej schéme s prívlastkom „Hunter“. Kožené vnútro ukrýva priestor na štyri karty a dva väčšie otvory z bočných stranách, vďaka čomu ide o ideálnu voľbu na každý deň. 

Ak máš záujem o personalizáciu produktu s vlastnými iniciálami, navštív online obchod Burberry. Cena klasickej verzie je 255 eur. 

Burberry
Zdroj: Mytheresa

Goyard Saint-Sulpice Cardholder

Pokračujeme chuťovkou z dielní parížskeho ateliéru Maison Goyard, ktorý je zárukou kvality od roku 1792, keď Pierre-Francois Martin predstavil prvé kusy batožiny s charakteristickým monogramom. 

Výrobca luxusných kožených doplnkov a batožiny je fresh aj v roku 2024 a vo svojom portfóliu ukrýva viacero peňaženiek, respektíve puzdier na karty, ktoré budeš chcieť používať, vrátane modelu Saint-Sulpice. Cardholder má kompaktné rozmery, vďaka čomu ho ľahko vložíš do vrecka nohavíc alebo bundy a je vyrobené z mäkkej teľacej kože a plátna.

Odporúčané
Mladý Bratislavčan si otvoril luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes: Najhoršie, čo môžeš urobiť, je hodiť ich do práčky (Reportáž) Mladý Bratislavčan si otvoril luxusnú čistiareň tenisiek ShinyShoes: Najhoršie, čo môžeš urobiť, je hodiť ich do práčky (Reportáž) 27. apríla 2024, 12:30

K dispozícii je v jedenástich vyhotoveniach, spomedzi ktorých sme vybrali žltý variant s bielymi a čiernymi detailmi. Cena za štandardný model bez personalizácie je okolo 300 eur. Priprav sa však na vysoké poštovné.

Goyard Saint-Sulpice
Zdroj: Goyard

Loewe Puzzle Wallet    350 €

Zatiaľ čo pri prvých dvoch modeloch puzdier sme vybrali výrazné vyhotovenia, v prípade peňaženky od módneho domu Loewe nás zaujala kombinácia v neutrálnych farebných tónoch.

Peňaženka Loewe Puzzle je vyrobená z farebne odlíšených panelov z teľacej kože so zipsom a štyrmi priehradkami na karty na jednej strane. Kúsok je ručne šitý remeselníkmi v Španielsku a opakuje mnohostranný dizajn najznámejšieho motívu madridského ateliéru s označením Puzzle. Ak ťa neoslovila táto schéma, v ponuke značky nájdeš aj verziu v modrých tónoch, pričom cena je stále 350 eur. 

Loewe Puzzle
Zdroj: Mytheresa

Bottega Veneta Intrecciato Cardholder    350 €

Portfólio puzdier a peňaženiek od módneho domu Bottega Veneta je široké, ale nás najviac bavia dizajny s charakteristickým vzorom Intrecciato. V dnešnom zozname sú hneď dva produkty spod rúk talianskych odborníkov na prácu s kožou s logom talianskej odevnej spoločnosti. 

Odporúčané
Slovenská influencerka má vlastnú kolekciu okuliarov. Toto je Kohe by eyerim x Tatiana Žideková Slovenská influencerka má vlastnú kolekciu okuliarov. Toto je Kohe by eyerim x Tatiana Žideková 25. apríla 2024, 14:00

Vyššie nájdeš odkaz na kožené puzdro so šiestimi priehradkami na karty v minimalistickej estetike v čiernej farbe, ktorú dopĺňajú maľované biele detaily. Nechýba ani hlavný otvor na bankovky. Kúsok je dostatočne uhladený, aby diskrétne sedel vo vrecku košele a nohavíc bez toho, aby narušil línie. K dispozícii je za 350 eur v online obchode MR PORTER.

Bottega Veneta
Zdroj: MR PORTER

Gucci Monogram Rubber-Effect Bifold Wallet

Viacero elegantných a nadčasových peňaženiek nájdeš aj v ponuke Gucci. Výber mužských doplnkov v čiernej koži s gumeným efektom oživuje klasické kúsky v modernej interpretácii.

Nový materiál vytvorený pre kolekciu Cruise 2024 využili návrhári módneho domu na základnom modeli peňaženky, ktorý je vybavený ôsmimi priehradkami na platobné karty, respektíve doklady a dvoma priehradkami na bankovky. Z nášho pohľadu ide o fresh záležitosť s originálnou textúrou a monogramom „GG“.

Cena tohto luxusného doplnku je približne 400 eur a okrem čiernej verzie vyššie je k dispozícii aj svetlomodrý a zelený variant. V prípade záujmu navštív jeden z kamenných obchodov značky Gucci, najbližší je vo Viedni.

Gucci
Zdroj: Gucci
Odporúčané
TOP 8 drahých zimných búnd, ktorých kúpu neoľutuješ ani po rokoch TOP 8 drahých zimných búnd, ktorých kúpu neoľutuješ ani po rokoch 14. decembra 2023, 13:00

Louis Vuitton Multiple Monogram Wallet 

Aký by to bol výber najlepších mužských peňaženiek od high fashion značiek, ak by sme vynechali produkty Louis Vuitton? V zozname nájdeš dvojicu kúskov, ktoré budú fresh aj o ďalších 10 či 15 rokov. 

Klasická peňaženka Louis Vuitton Multiple vo vyhotovení s charakteristickým kvetinovým monogramom LV je vyrobená z kože a plátna v hnedých farebných tónoch a pohodlne ju vložíš do vrecka košele, saka aj nohavíc. Ak hľadáš niečo elegantné, luxusné a kvalitné, tento kúsok kúpiš za 400 eur v obchodoch francúzskeho módneho domu. 

Louis Vuitton
Zdroj: Louis Vuitton

Louis Vuitton Multiple Damier Wallet  

Pri produktoch s čitateľným rukopisom módneho domu Louis Vuitton chvíľu zostaneme, a to vďaka modelu peňaženky z debutovej kolekcie Pharrella Williamsa na sezónu jar/leto 2024.

Peňaženka Louis Vuitton Multiple Damier je vyrobená z kombinácie kože a plátna s povrchovou úpravou, ktorá je reinterpretáciou ikonického vzoru Damier. Williams vo svojom návrhu primiešal výraznú zelenú farbu do historického vzoru, čo prináša úplne nový vzhľad.

Odporúčané
TOP 10 luxusných švajčiarskych hodiniek z druhej ruky. Značky Rolex či Hublot môžeš mať aj bez toho, aby si predal obličku TOP 10 luxusných švajčiarskych hodiniek z druhej ruky. Značky Rolex či Hublot môžeš mať aj bez toho, aby si predal obličku 23. apríla 2024, 11:00

Dizajn doplnil o nápis Marque L. Vuitton Deposée, pričom vnútro peňaženky obsahuje tri priehradky na karty a dve priehradky na bankovky a vrecká na usporiadanie nevyhnutných vecí. Tento atraktívny limitovaný kúsok je v predaji za 490 eur v obchodoch odevnej spoločnosti. Za pozornosť stojí aj model puzdra na karty s rovnakým motívom

Louis Vuitton
Zdroj: Louis Vuitton

Prada Saffiano Wallet  –  490 €

Žiadne výhrady nemáme ani voči produktu s ikonickým trojuholníkovým smaltovým logom Prada, ktorý je v ponuke v ôsmich jednofarebných vyhotoveniach. Naše srdcia si získal variant s označením Loden Green. 

Táto elegantná peňaženka je vyrobená z kože Saffiano, ktorá má zaujímavú, trochu drsnú štruktúru. Vnútri má dve vrecká, jednu priehradku na bankovky a osem priehradiek na karty či doklady. Cena za tento praktický kožený kúsok je rovných 490 eur v online obchode módneho domu.

Prada
Zdroj: Prada

Goyard Saint-Florentin Wallet 

Rovnako dvojnásobné zastúpenie v našom výbere najlepších high fashion peňaženiek má aj Maison Goyard, keď sme okrem puzdra na karty vybrali aj peňaženku v typickej schéme s ručne maľovaným vzorom.

Peňaženka Goyard Saint-Florentin je kompaktný model na platobné karty, bankovky, doklady a ponúka aj vrecko na mince, ktoré sa zapína pomocou plochej spony s gravírovaním Goyard, čo už nie je v súčasnosti úplne štandardné. Vďaka jej tvaru a rozmerom ju ľahko vložíš, kdekoľvek budeš potrebovať. 

Odporúčané
Hľadáš ideálne tenisky na jar? V CCC vybavíš topánky Rebook za výhodnú cenu a k nákupu získaš teraz aj 20 % zľavu navyše Hľadáš ideálne tenisky na jar? V CCC vybavíš topánky Rebook za výhodnú cenu a k nákupu získaš teraz aj 20 % zľavu navyše 6. marca 2024, 17:30

Cena za tento luxusný kúsok v hnedo-čierno-bielom vyhotovení s monogramom je približne 500 eur. V ponuke sú ďalšie štyri farby a asistenti online predaja ti prostredníctvom formulára zodpovedia všetky otázky. 

Goyard Saint-Florentin
Zdroj: Goyard

Bottega Veneta Intrecciato Billfold Wallet    520 €

Náš posledný, desiaty tip je spod rúk skúsených talianskych majstrov, ktorí vyrábajú všetky kožené výrobky pre módny dom Bottega Veneta. 

Ako sme pri tejto high fashion značke zvyknutí, ani v tomto prípade sa nespolieha na veľké logo, aby dokázala svoj luxusný status. Namiesto toho necháva hovoriť svoj charakteristický materiál – kožu Intrecciato, ktorá má atraktívny pletený vzor. Vďaka ôsmim priehradkám, dvom vnútorným vreckám a dvom puzdrám má táto peňaženka dostatok miesta na všetky tvoje karty, doklady, bankovky a účtenky z drahých butikov. 

Cena za tento luxusný kožený doplnok v čiernej farbe s výrazným zeleným vnútrom je 490 eur vrátane doručenia cez online obchod MR PORTER, ktorý má v ponuke aj ďalšie vyhotovenia. 

Bottega Veneta
Zdroj: MR PORTER
Odporúčané
10 modelov zimnej obuvi pre mužov. Pozri si novinky od značiek COS, Burberry alebo ROA 10 modelov zimnej obuvi pre mužov. Pozri si novinky od značiek COS, Burberry alebo ROA 8. novembra 2023, 13:30
Domov
Zdieľať
Diskusia