Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. novembra 2023, 15:27
Čas čítania 1:01
Samuel Barienčík

Fitnes modelka zarába mesačne 4 000 eur, aj keď neexistuje. Ľudia jej platia za erotické fotky

ZAUJÍMAVOSTI INSTAGRAM MODELING UMELÁ INTELIGENCIA
Uložiť Uložené

„Španielska bohyňa pokušenia“ je výtvor umelej inteligencie.

Gamerka, fitnes modelka a milovníčka cosplayu. Tak samu seba charakterizuje Aitana Lopez, ktorá na Instagrame vystupuje pod prezývkou @fit_aitana. Sleduje ju vyše 120-tisíc ľudí a podľa známeho španielskeho denníka Marca zarába mesačne viac než 4 000 eur.

Od iných instagramových modeliek sa však líši tým, že nie je skutočná. Aitana je totiž dielo umelej inteligencie, ktoré dala vyhotoviť barcelonská komunikačná agentúra The Clueless.

Odporúčané
Prídu Onlyfans modelky o prácu pre umelú inteligenciu? Ženy generované pomocou AI vyzerajú na nerozoznanie od reálnych Prídu Onlyfans modelky o prácu pre umelú inteligenciu? Ženy generované pomocou AI vyzerajú na nerozoznanie od reálnych 27. marca 2023, 14:30

Smartmania tvrdí, že vedenie tejto agentúry sa rozhodlo investovať do modeliek vytvorených umelou inteligenciou. Urobili tak pre vysoké náklady, ktoré sú spojené s reálnymi modelkami, a to týkajúcimi sa hlavne uhrádzania ciest a ubytovaní. 

Aitana Fitness Modelka
Zdroj: Instagram/ @fit_aitana

The Clueless definuje Aitanu ako modelku, ktorá je odhodlaná a nezávislá vo svojom konaní, žiari extrovertnými črtami a je oddaná fitnes životu. Táto agentúra verí, že umelá inteligencia bude v budúcnosti v modelingu a v tvorbe digitálneho obsahu zohrávať veľkú úlohu. 

Agentúra zároveň tvrdí, že svoje modelky vytvára úmyselne nedokonalé. Tvorcovia nenechávajú úplne hladkú pleť, aby to neprezradilo, že ide o digitálne výtvory. Nechcú, aby pôsobili príliš nerealisticky. Okrem ziskov z Instagramu, kde má AI modelka napríklad spoluprácu so športovými a s výživovými doplnkami, má príjmy aj vďaka erotickému obsahu.

Je totiž aktívna aj na platforme Fanvue, ktorá funguje na podobnom princípe ako Onlyfans. Aitana v opise na tejto stránke uvádza, že je „španielska bohyňa pokušenia“, a ponúka tam podľa jej slov „zvodný“ obsah a dennú dávku svojho tela. Jej predplatné stojí 15 dolárov na mesiac a za väčšie prepitné ti vraj pošle špeciálnejší obsah do súkromnej správy.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Aitana Lopez (@fit_aitana)

Domov
Zdieľať
Diskusia