Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. februára 2014, 20:49
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Nominácia hokejistov na ZOH očami redakcie #2

ŠPORT SLOVENSKO
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Prinášame vám v poradí druhý diel, v ktorom si trochu viac priblížime adeptov na post brankárskej jednotky. Kto by podľa teba mal obsadiť tento post?

Vitaj pri druhom dieli nášho malého seriálu, kde sa snažíme objektívne zhodnotiť počínanie si našich reprezentantov, ktorí sa predstavia na OH už o pár dní. V prvej časti ste vyjadrili nespokojnosť s niektorými názormi a hodnoteniami faktov, preto som sa tentokrát snažil viac vecí upresniť a dotiahnuť. Teraz už prejdime k hlavnej časti, dnes hodnotíme brankárov.

 

Peter Budaj

Nominácia hokejistov na ZOH očami redakcie #2

Proti Petrovi hovoria štatistiky z reprezentačných zápasov, naopak v NHL sa mu v súčasnosti darí. Sám priznáva, že v prestížnej lige nedostáva veľa priestoru, keďže o miesto jednotky v Montreale Canadiens bojuje s kvalitným Carey Priceom. Zatiaľ odchytal 14 zápasov s úspešnosťou 92,6%. O trochu hrozivejšia je však štatistika z národného tímu. Budaj sa zúčastnil aj na dvoch predošlých olympiádach. V Turíne odohral 3 zápasy a inkasoval 6 gólov, vo Vancouveri sa na ľad ani nedostal. Zúčastnil sa tiež dvoch majstrovstiev sveta, v oboch Slovensko dosiahlo katastrofálny výsledok (12. a 13. miesto). Samozrejme, tieto podpriemerné výsledky nie sú len odrazom kvality brankára. Osobne ma veľmi zaujíma, či dostane Budaj dôveru pána trénera v aspoň jednom zápase.

Ján Laco

Nominácia hokejistov na ZOH očami redakcie #2

Na majstrovstvách sveta sa zatiaľ predstavil len raz, v roku 2012, kde hneď vychytal pre Slovensko striebro. Svojimi zodpovednými výkonmi a štatistikou 92,4% a 2,1 gólu na zápas bol hneď vyhlásený za najlepšieho brankára turnaja. Momentálne pôsobí v tíme Donbass Doneck, kde je zatiaľ pomerne úspešný. Nastúpil síce len v 12 zápasoch, no príjemná štatistika 94,2% a priemer 1,5 gólu na zápas hovoria za všetko.  Aj keď Jano postráda reprezentačné skúsenosti a na pomyselný vrchol kariéry sa dostal až v neskoršom veku, ako je to u brankárov zvykom, mohol by byť na ZOH oporou tímu.

Jaroslav Halák

Nominácia hokejistov na ZOH očami redakcie #2

Jaro si určite bude chcieť napraviť chuť po nevydarenej tretej tretine proti Fínsku z poslednej olympiády, ktorá sa mu ako celok naozaj podarila. V súčasnosti v zámorí disponuje vynikajúcou formou. Aj vďaka nemu sa jeho tím St. Louis Blues pohybuje na najvyšších priečkach západnej konferencie. Odchytal 38 zápasov, v 23 sa tešil z víťazstva - priemerná úspešnosť 91,4%, čisté konto si dokázal udržať 4-krát. Tréner Vůjtek po exhibičnom zápase olympionikov proti výberu extraligy potvrdil informáciu, že práve Halák sa zhostí postu brankárskej jednotky slovenskej reprezentácie. Myslím, že táto voľba je správna a znova budeme mať gólmana, na ktorého sa budeme môcť v kľúčových situáciách spoľahnúť.

 Dovidenia pri poslednom dieli. Hádaj, o čom asi bude.

Domov
Zdieľať
Diskusia