Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
10. novembra 2023, 16:49
Čas čítania 1:15
Samuel Barienčík Daniel Mikolášik

ZOZNAM: Toto sú najhoršie slovenské jedlá a nápoje podľa turistov. Najmenej im chutia tie najväčšie klasiky

ZOZNAM: Toto sú najhoršie slovenské jedlá a nápoje podľa turistov. Najmenej im chutia tie najväčšie klasiky
Zdroj: Wikimedia (Stefan Krasowski), Instagram/@pampeliska311
GASTRO GASTROPRIEMYSEL NÁPOJE REBRÍČEK TURISTI O SLOVENSKU
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Treska, žinčica či Spišská borovička. Aké produkty nemôžu turisti u nás doma ani cítiť?

Už sme ti predstavili rebríček slovenských dobrôt a alkoholu, za ktorými cestujú zahraniční návštevníci do našej krajiny najradšej, ale aj to, aké české pivá im chutia najviac. Známy gastronomický server Taste Atlas tentokrát zverejnil zoznam najmenej obľúbených slovenských produktov a nápojov. Informácie opäť zozbieral od zahraničných turistov. Portál zozbieral až 2 701 hodnotení turistov, z ktorých 1 727 uznal ako legitímne.

Gastrorebríčky na používateľskej platforme Taste Atlas sú založené na hodnotení ľudí zo zahraničia. Server do hodnotenia počíta iba skutočných používateľov, hodnotenie botov alebo lokálnych patriotov vyraďuje.

Niektoré produkty sa stotožňujú s rebríčkom, o ktorom sme už nedávno písali. Ten však pozostával čisto len z hotových slovenských jedál. Do zoznamu pribudlo aj niekoľko noviniek, ktoré možno niektorých ľudí prekvapia. 

Odporúčané
Turisti prezradili, za akými dobrotami a alkoholom cestujú na Slovensko. Toto im chutí najviac Turisti prezradili, za akými dobrotami a alkoholom cestujú na Slovensko. Toto im chutí najviac 5. novembra 2023, 7:47
Rebríček najhoršie hodnotených slovenské jedál a nápojov podľa turistov:
10. Bratislavský rožok
9. Treska
8.  Demikát
7. Medvedie labky
6. Tekovský salámový syr
5. Liptauer
4. Kokosové ježe
3. Žinčica
2. Spišská borovička
1. Liptovská saláma

Novinky v zozname

6. miesto: Tekovský salámový syr

Tento polotvrdý syr vyrobený z pasterizovaného plnotučného kravského mlieka v regióne Tekov si turistov až tak nezískal. Po nasolení a usušení môže byť tento typ syra údený alebo neúdený a má na pohľad tvar dlhého valca podobného saláme. Súhlasíš, že si zaslúži miesto v rebríčku?

Tekovský salámový syr.
Tekovský salámový syr. Zdroj: Taste Atlas

3. miesto: Žinčica 

Tento mliečny nápoj vyrobený z ovčieho mlieka očividne turistom veľmi nelahodí. Väčšina z nich tento sladkokyslý nápoj vyrábaný zo srvátky (typickým vedľajším produktom výroby bryndze) až tak neocenila.

Žinčica.
Žinčica. Zdroj: Taste Atlas

2. miesto: Spišská borovička 

Borovičku buď miluješ, alebo nenávidíš. Zdá sa, že tento slovenský destilát, ktorý sa často plní do fliaš so sušenými plodmi alebo s vetvičkou borievky obyčajnej, turistov až tak nezaujal. Vyrába sa z borievkových a obilných destilátov a čistenej pramenitej vody.

Spišská borovička.
Spišská borovička. Zdroj: Taste Atlas

1. miesto: Liptovská saláma 

Najmenšiu obľubu medzi turistami má práve saláma z Liptova. Ide o špeciálny druh salámy s unikátnou receptúrou pochádzajúcou zo 70. rokov minulého storočia. Má jemnú mäsitú chuť vďaka čerstvej bravčovej masti a disponuje intenzívnou vôňou muškátového orieška a zázvoru.

Liptovská saláma.
Liptovská saláma. Zdroj: Taste Atlas
Domov
Zdieľať
Diskusia