Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
29. októbra 2023, 16:01
Čas čítania 1:01
Martin Mičuda

Toto je nový Swift, ktorý chce Suzuki vďaka klasickému benzínovému motoru ponúkať naďalej za nízku cenu

Toto je nový Swift, ktorý chce Suzuki vďaka klasickému benzínovému motoru ponúkať naďalej za nízku cenu
Zdroj: Suzuki
TECH AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

4. generácia ponúkne modernejší interiér, atraktívnejší exteriér a overenú klasiku pod kapotou.

Práve prebiehajúci automobilový veľtrh Japan Mobility Show 2023 prináša množstvo štúdií, v Tokiu sa však predstavili aj nové generácie dôležitých modelov. Potvrdzuje to aj v poradí už 4. generácia populárneho malého Suziki, ktorému sa veľmi darí aj v našich končinách.

Japonská automobilka totiž prvýkrát ukázala nový Swift, ktorý síce na autosalóne prezentuje ešte s dodatkom koncept, ale v skutočnosti ide o sériové vyhotovenie. 

Odporúčané
Po teste novej Fabie Monte Carlo sme milo prekvapení, na akú úroveň Škoda posunula obľúbený model Po teste novej Fabie Monte Carlo sme milo prekvapení, na akú úroveň Škoda posunula obľúbený model 24. októbra 2022, 14:30

Jednotlivé tvary kabíny trochu pripomínajú súčasné vyhotovenie, oba konce vozidla však prešli väčšími zmenami. Čelná časť je značne oblejšia, svojím tvarom aj maskou pritom pripomína vozidlá značky Mini.

Prvé zábery naznačujú prítomnosť modernej LED svetelnej technológie, zatiaľ čo väčšiu štýlovosť a optickú štíhlosť zaručí dvojfarebné lakovanie karosérie. 

Suzuki, Swift,Suzuki, Swift,Suzuki, Swift,
Zobraziť galériu
(3)

4. generáciu následne prezradia úplne nové koncové svetlá, ktoré jemne zmenili svoj tvar, no hlavne dostali LED technológiu so značne efektnejšou grafikou a čírym krytom. Zásadnou zmenou však prešiel interiér, kde evidujeme úplne novú, značne modernejšiu palubnú dosku. Swift naďalej ostáva verný analógovým budíkom, ich stred však vypĺňa farebný displej zobrazujúci najzákladnejšie informácie.

Odporúčané
Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? Vyskúšali sme najrýchlejšie nové auto za 40-tisíc €. Aký je 310-koňový Leon Sportstourer od Cupry? 25. mája 2021, 14:30

Z technickej stránky zatiaľ Suzuki oficiálne nekomunikuje žiadne parametre, avšak hlási, že medzi malými vozidlami stále verí spaľovacím motorom, preto sa prechod na elektrický pohon v tomto prípade nekoná. Nový Swift tak pod prednou kapotou naďalej ponúkne osvedčený benzínový agregát 1.2 DualJet, teda atmosférický štvorvalec.


Práve prítomnosť konvenčného motora a absencia elektrického pohonu dáva jasne najavo, že aj nový Swift bude lákať svojou veľmi atraktívnou cenovou politikou – aktuálna generácia štartuje na čiastke 15-tisíc eur, čím sa radí medzi tie úplne najlacnejšie vozidlá vo svojej triede. Na výber bude buď manuálna, alebo automatická prevodovka.

Suzuki, Swift,
Zdroj: Suzuki
Domov
Zdieľať
Diskusia