Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
21. októbra 2023, 15:42
Čas čítania 1:12
Lukáš Čelka TASR

TRAILER: Jakubiskova nová Perinbaba s Lukášom Frlajsom sa dostane do kín už v decembri

FILMY A SERIÁLY PERINBABA 2
Uložiť Uložené

Film je záverečným veľdielom legendárneho slovenského režiséra a scenáristu Juraja Jakubiska.

Legendárna rozprávka a vianočná klasika mnohých Slovákov sa opäť vracia na plátna kín. Nový film od Juraja Jakubiska s názvom Perinbaba a dva svety vyrozpráva príbeh Lukáša a jeho krstnej mamy Perinbaby, ktorý je pretkaný dobrodružstvom, humorom i magickými kúzlami.

„Po smrti rodičov Alžbetky a Jakuba sa ich syn Lukáš (Lukáš Frlajs) vydáva na dlhú cestu za šťastím, aby utiekol pred hladom a ľudskou zlobou. Vďaka svojej vynaliezavosti, mladíckej neohrozenosti a zručnosti si vzápätí nájde spôsob, ako sa vo svete nestratiť. S tým mu pomáha štvornohý priateľ Ucho, ktorý sa k nemu na ceste pripojil,“ opisuje obsah filmu Bontonfilm. 

Lukáš počas svojho putovania nadobudne poznanie, ktoré mu pomôže získať lásku, o ktorej sníval, a nájsť miesto, kde sa jeho neskutočný sen stane skutočnosťou. Príbeh o zázrakoch a boji dvoch nesmrteľných sestier Perinbaby a Zubatej by sa mal dostať na plátna slovenských kín už 7. decembra.

Film je záverečným veľdielom legendárneho slovenského režiséra a scenáristu Juraja Jakubiska, ktorý zomrel vo februári tohto roku. Rodený východniar sa so svojimi fanúšikmi rozlúči tak, ako mu to bolo blízke.

„Filmová rozprávka Perinbaba a dva svety je Jurajkova zhmotnená bohatá fantázia. Veril, že si diváci v kinách pri jej pozeraní oddýchnu, vrátia sa do detstva a opäť uveria v zázraky, lásku a dobro. Popravde, všetci to teraz potrebujeme,“ hovorí producentka Deana Jakubisková, ktorá prednedávnom odhalila na poctu svojho manžela pamätnú dlaždicu na Filmovom chodníku slávy pred bratislavským Divadlom P. O. Hviezdoslava.

„Deti by mali mať vzory v ľuďoch, ktorí cieľavedome a vlastným pričinením dosiahnu svoje šťastie. Môj Lukáš, syn Alžbetky a Jakuba, ktorý sa vyberie do sveta hľadať šťastie a lásku, je akčná postava, ktorá na svojej púti zažíva príbeh plný nebezpečenstiev, ale aj neskutočne krásnych situácií a priateľstva, cez ktoré dosiahne svoj vytúžený cieľ,“ vysvetlil Jakubisko ešte pred začatím nakrúcania svoje režisérske plány, ktoré aj naplnil.

Domov
Zdieľať
Diskusia