Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
30. septembra 2023, 13:00
Čas čítania 1:45
Dominik Vetrák

Castlevania Nocturne: Netflix urobil z Báthoryčky krvilačnú upírku vo skvelom seriáli

Castlevania Nocturne: Netflix urobil z Báthoryčky krvilačnú upírku vo skvelom seriáli
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY CASTLEVANIA: NOCTURNE
Uložiť Uložené

Netflix vydal pokračovanie seriálu Castlevania. Kvalitu pôvodného seriálu zatiaľ nedosahuje, no stále je to úžasný zážitok.

Po viac ako dvoch rokoch prináša Netflix pokračovanie animovaného seriálu Castlevania s názvom Nocturne. Netflix vymenil tvorcov a podarilo sa im vytvoriť skvelý seriál o upíroch a ich lovcoch. Nocturne má osem epizód, počas ktorých pomaly buduje základ pre ďalšie pokračovania.

Odporúčané
RECENZIA: Prečo je 4. séria Sex Education najdôležitejším seriálom od Netflixu? RECENZIA: Prečo je 4. séria Sex Education najdôležitejším seriálom od Netflixu? 27. septembra 2023, 13:00

Hlavnou postavou je Richter Belmont, posledný žijúci člen rodu Belmontovcov, zabijakov upírov a iných nočných príšer. Upír Olrox mu pred očami v detstve zabil matku a sľúbil, že v budúcnosti s ním urobí to isté. Dej sa následne presunie do jeho dospelosti, keď sa živí zabíjaním upírov s čarodejnicou Mariou a jej matkou Terou na pozadí Francúzskej revolúcie. Pridá sa k nim aj ďalšia čarodejka Annette, ktorá utiekla z karibských ostrovov, kde bola otrokyňou. 

Castlevania
Zdroj: Netflix

Jej život a príbeh je prekvapivo zaujímavejší ako ten Richterov, ktorý nie je až takou komplexnou postavou, v akú diváci dúfali. Zaostáva aj za svojím predchodcom Trevorom Belmontom z pôvodnej Castlevanie. Trevor bol vynikajúca a unikátna postava s geniálnym hlasovým spracovaním Richarda Armitagea (Thorin z Hobita). Richter nie je zďaleka taký cool, nevyzerá ani tak nebezpečne a jeho prednes, ako aj vzťahy s ostatnými zaostávajú za Trevorom a Syphou.

Nocturnu zo začiatku chýba viac výraznejších záporákov ako Dracula či iných vyšších upírov, ale je pravda, že aj v pôvodnom seriáli prišli až v ďalších sériách. Vynahrádza to upír Olrox. Keď dostane viac priestoru, odhalí nesmiernu charizmu. Je mysteriózny, skrýva tajomstvá a jeho pôvod čoby pôvodného obyvateľa Amerika v sebe skrýva trpké spomienky na vražednú kolonizáciu Ameriky. 

Castlevania
Zdroj: Netflix

Hrozivá je aj Alžbeta Báthoryová, z ktorej tvorcovia urobili mocnú upírku. Tá má navždy uvrhnúť svet do tmy. Má však ďaleko od Draculu a jeho osobnosti. Zatiaľ totiž pôsobí ako klasický klišéovitý záporák, ktorému chýbajú silnejšie motivácie pre jeho činy. 

Tvorcovia Nocturnu spracovali postavy a záporákov kvalitne, akurát to trochu zaostáva v porovnaní s pôvodným seriálom. Všetko ostatné si však udržiava vysokú kvalitu. Seriál má aj naďalej nádhernú animáciu. Pri sledovaní jednotlivých epizód sa divákom často naskytne pohľad na krásne animované, ale aj statické zábery. Čerešničkou na torte sú krvavé súboje. 

Skvelí sú aj herci, hoci občas ich dialógy nesedeli s dianím v scénach a réžia hercov a ich výkonov nebola taká kvalitná ako v prípade pôvodnej Castlevanie. Postavy medzi sebou navyše nemajú zďaleka takú chémiu ako Alucard, Trevor a Sypha.

Castlevania
Zdroj: Netflix

Finálna časť bola už pre sériu Castlevania klasicky vynikajúca s prekvapivým koncom, ktorý vzbudzuje nádej, že druhá bude ešte lepšia. Castlevania: Nocturne je skvelý animovaný seriál o upíroch a ich zabijakoch. Diváka upúta vycibrenou animáciou nielen v súbojoch, ale aj v pokojnejších a dejovo dôležitých scénach. Rebríčkov najlepších seriáloch tohto roka sa síce nedotkne, ale pre fanúšikov pôvodnej Castlevanie je to úplná povinnosť a udeľujeme mu osem bodov z desiatich.

Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia