Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
Čo navštíviť v Berlíne? Nájdeš tam kluby, kam musíš prísť nahý, štýlové vintage obchody aj super kaviarne

Párty, akú si ešte nikdy nezažil 

Bizarné témy a kostýmy, ľudia oblečení v šialených odevoch, ak vôbec niečo na sebe majú, a hudba, ktorá ťa udrží hore celú noc. Aj takto vyzerajú berlínske parties, na ktorých môžeš zažiť veci, o ktorých sa ti ani nesnívalo. Ktoré podniky teda stoja za návštevu? 

Odporúčané
Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy Ako ušetriť na cestovaní po Bratislave? Najlepšie tipy 24. apríla 2024, 15:00

Začnime zhurta, a to klubom, ktorý má tie najviac vyhrotené podujatia. Nazýva sa Lab.oratory a nájdeš ho v širšom centre mesta. Vstup je najmä pre LGBTI ľudí, no závisí od toho, čo napíše klub v programe na webe. Nájdeš tam parties pre všetky pohlavia, pre atlétov, kde sú dress code tenisky a športové oblečenie, ale aj naked žúry, na ktoré musíš prísť úplne nahý, iba v topánkach. Toto šialenstvo nie je pre každého, ale ako sa hovorí, voči gustu žiaden dišputát. Dvere sú tu otvorené pre každého, kto rád posúva svoje hranice a nebojí sa vyskúšať niečo nové.

Ďalším super miestom je KitKatClub. Aj tu zažiješ nespútané parties rôzneho druhu, o čom svedčí aj samotné motto klubu: „Robte si, čo chcete, hlavne komunikujte.“ Pri vstupe platí dress code, ktorý zahŕňa latex aj kožu, tvoje oblečenie by malo byť dostatočne kinky a glamour. Okrem kvalitnej elektronickej hudby si tu užiješ aj skvelú atmosféru, farebné podsvietenie a spoznáš štýlových ľudí.

Treticu uzatvára klub Sisyphos, berlínsky klub pod holým nebom. Ľudia sa tu bavia vo dne aj v noci nielen na elektronickú hudbu, ktorá v repertoári dominuje. Klub dáva priestor aj iným žánrom, a preto si tu na svoje prídu napríklad aj nadšenci hip-hopovej hudby. Zaujímavý fakt je, že priestory kedysi patrili továrni na výrobu psích sušienok. Určite ťa poteší aj fakt, že na ich webe nájdeš aj takzvaný Shopyphos, kde si môžeš kúpiť štýlové handry a doplnky.

soeur, saty,  topanky
Zdroj: Facebook/Soeur Berlin

Zbaľ si prázdny kufor 

Pri oblečení a doplnkoch ešte zostaneme. Ak si nadšenec módy, Berlín ťa pohladí na duši. Čakajú na teba super secondhandy. Práve tam sa často nachádzajú ukryté poklady, ktoré si môžeš domov doniesť ako suveníry. Ktoré by teda bola škoda vynechať?

Odporúčané
Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy Dopraj si bohémsky wellness a zaži dokonalý oddych. Vychutnáš si ho len pár kilometrov od Bratislavy 12. apríla 2024, 11:30

Prvý obchod, kde určite nájdeš vzácne vintage kúsky, sa nazýva Das Neue Schwarz. Širokú škálu oblečenia, obuvi aj doplnkov pre mužov aj ženy tu nájdeš v značkách Comme des Garçons, Margiela, Miyake, Bless, Jil Sander, Helmut Lang či YSL. Nájdeš ho na námestí Rosa-Luxemburg-Platz v centre Berlína. 

Určite však neoľutuješ ani návštevu sekáča s názvom Soeur, ktorý je zameraný najmä na dámske kúsky. Vnútri to hýri celou paletou farieb a okrem oblečenia sú v ponuke aj šperky a bytové doplnky. Okrem toho, že majiteľ kúsky odoberá z blších trhov, štýlové kúsky do obchodu prinášajú aj zákazníčky. Ak sú v dobrom stave, hodné ďalšieho nosenia, dostanú sa do rúk inej majiteľky, ktorá ich využije.

Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia