Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Obsah článku vznikol v spolupráci so spoločnosťou zuhu – Architecture and Design Office.
16. augusta 2023, 11:00
Čas čítania 1:15
Richard Balog

FOTO: Minimalizmus v neopísanej podobe podľa slovenských architektov. Tento dom budeš milovať

FOTO: Minimalizmus v neopísanej podobe podľa slovenských architektov. Tento dom budeš milovať
Zdroj: zuhu – Architecture and Design Office
KULTÚRA ARCHITEKTÚRA ZO SLOVENSKEJ A Z ČESKEJ REPUBLIKY TRENČÍN
Uložiť Uložené

Jeden z najkrajších interiérov, ktoré sme videli v posledných rokoch.

Odhodlanie a tvrdá práca sú základom úspechu, čo dobre vedia aj dizajnéri z ateliéru s názvom zuhu – Architecture and Design Office. Mladý tím v zložení Zuzana Čviriková a Jakub Husár spoločne funguje od roku 2021 a za krátky čas navrhol viacero zaujímavých projektov vrátane našich kancelárií.

Dnes sa pozrieme na ich návrh interiéru rodinného domu v malej obci Omšenie v Trenčianskom kraji, ktorý je ódou na minimalizmus. Tento dom budeš milovať.

Odporúčané
FOTO: Takto môže vyzerať prestavba starého rodinného domu, ak vložíš dôveru do rúk šikovných architektov FOTO: Takto môže vyzerať prestavba starého rodinného domu, ak vložíš dôveru do rúk šikovných architektov 2. augusta 2023, 13:30
Minimalizmus v neopísanej podobe podľa slovenských architektov.
Minimalizmus v neopísanej podobe podľa slovenských architektov. Zdroj: zuhu – Architecture and Design Office

Ústredným priestorom návrhu domu v Omšení je schodisko, ktoré architekti obalili do multifunkčného dreveného kubusu. Hlavná funkcia schodiska je doplnená o úložný priestor pod schodiskom, kde je zároveň riešený priestor na komponenty k televízii. Na vrchnom podlaží zostava prechádza do zábradlia a nízkeho úložného priestoru popri zábradlí. Vizuálne ide o jeden celok, ktorý neruší pozornosť, spĺňa vysoké estetické kritériá majiteľov a súčasne rieši večný problém s nedostatkom úložného priestoru.

Vďaka návrhu priehľadu z kuchyne smerom k schodisku architekti presvetlili celý priestor a zároveň vytvorili optické prepojenie jednotlivých podlaží domu s veľmi príjemnou atmosférou.

Denná zóna s liatou podlahou je zariadená kombináciou typových a atypových prvkov so zámerom docielenia vzdušnosti a čo najlepšieho presvetlenia priestoru. Vzhľad miestností dotvárajú farebné prvky v podobe rôznych solitérov či doplnkov. S rovnakým princípom architekti vyriešili aj návrh druhého nadzemného podlažia, kde sú umiestnené dve detské izby, hlavná rodičovská spálňa, kúpeľňa a domáce wellness.

Čo sa týka farebnosti, dizajnéri z mladého bratislavského ateliéru zuhu – Architecture and Design Office stavili na úzku paletu prírodných odtieňov, ktoré dominujú v celom interiéri vrátane kuchyne, vďaka čomu má dom jednoduchý a ucelený vzhľad. Výnimkou je dvojica detských izieb, ktoré sú okrem kvalitného vstavaného nábytku z dreva plné hravých motívov a farieb, pričom z nášho pohľadu ide o highlight celého návrhu. 

Omšenie, zuhu – Architecture and Design Office
Zdroj: zuhu – Architecture and Design Office

Pozri si sériu vizualizácií v galérii a v komentároch nám napíš svoje pocity z tohto návrhu rodinného domu v malej obci v minimalistickom štýle. Už teraz sa tešíme na úspešnú realizáciu projektu a fotografie. 

Minimalizmus v neopísanej podobe podľa slovenských architektov.Omšenie, zuhu – Architecture and Design OfficeOmšenie, zuhu – Architecture and Design OfficeOmšenie, zuhu – Architecture and Design Office
Zobraziť galériu
(14)
Odporúčané
FOTO: Pozri si vilu s obrovským bazénom na Yucatáne. Nádherná symbióza medzi modernou architektúrou a prírodou FOTO: Pozri si vilu s obrovským bazénom na Yucatáne. Nádherná symbióza medzi modernou architektúrou a prírodou 30. júla 2023, 11:00
Domov
Zdieľať
Diskusia