Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
4. augusta 2023, 11:56
Čas čítania 0:36
Adriana Královičová

FOTO: 45-metrová postavička od umelca KAWSA bude zdobiť Indonéziu. Zakúpiť si však môžeš jej zmenšenú verziu

KULTÚRA DIZAJN UMENIE
Uložiť Uložené

V rámci projektu KAWS HOLIDAY je to jeho 10. zastávka.

Postavička „Komplica“ od umelca menom KAWS najnovšie „pristála“ v Indonézii. V rámci projektu KAWS HOLIDAY ide o doposiaľ najväčšiu inštaláciu, umelecké dielo má 45 metrov. Monumentálnu sochu umiestnia priamo v lokalite svetového dedičstva UNESCO. Zdobiť bude hinduistický chrámový komplex Prambanan, ktorý je v súčasnosti jeden z najväčších v juhovýchodnej Ázii. Do UNESCO bol zapísaný v roku 1991.

Objekt bude na mieste stáť od 19. až do 31. augusta 2023. Kaws obrovskú postavičku vytvoril opäť v spolupráci s kreatívnym štúdiom AllRightsReserved, ktoré sídli v Hongkongu. 

Ak nemáš cestu do Indonézie, nezúfaj, zberatelia si môžu na portáli DDTStore zakúpiť 29-centimetrovú vinylovú postavičku v ružovej a čiernej farbe. Medzi ďalšími produktmi nájdeš hrnčeky či oblečenie upravené špeciálne pre túto limitovanú edíciu. Ceny ešte nie sú známe. 

V galérii nájdeš produkty z limitovanej edície KAWS HOLIDAY INDONESIA. 

kaws, kaws holiday, umenie, dizajnkaws, kaws holiday, umenie, dizajnkaws, kaws holiday, umenie, dizajnkaws, kaws holiday, umenie, dizajn
Zobraziť galériu
(12)

Jeho postavičky, s typickým znakom X namiesto očí, zdobili miesta v Hongkongu, Soule, Tchaj-peji, Tokiu, Bristole, Melbourne a Singapure. 

Domov
Zdieľať
Diskusia