Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednávaj si z množstva reštaurácií so skvelými zľavami na Wolte. S doručením.Objednaj si jedlo
20. júla 2023, 12:30
Čas čítania 5:30
Ema Stanovská

Majiteľ nového Kácečka: Vyvolali sme davovú psychózu. Náš priestor už nebude zanedbaný, nálepky budeme strhávať (Rozhovor)

Majiteľ nového Kácečka: Vyvolali sme davovú psychózu. Náš priestor už nebude zanedbaný, nálepky budeme strhávať (Rozhovor)
Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková
GASTRO GASTRO BRATISLAVA GASTROPRIEMYSEL
Uložiť Uložené
Gastronovinky na Refresheri ti prináša WoltObjednaj si jedlo

Ako bude vyzerať nové Kácečko a na čo všetko sa môžeš tešiť? Všetko nám zodpovedal jeho dlhoročný majiteľ Ivan Pätoprstý.

„To, čo sa spustilo za posledné dva týždne, som si nevedel predstaviť ani v najtajnejších snoch. Jeden post na Instagrame vyvolal už prvý večer davové šialenstvo, ktoré sa stále neskončilo,“ hovorí pre Refresher majiteľ klubu Kácečko Ivan Pätoprstý.

Koniec legendárneho bratislavského klubu KC Dunaj priniesol veľké sklamanie a smútok. Obľúbený kultúrno-diskotékový priestor na Nedbalovej ulici si našiel klientelu v každej vekovej kategórii. Mnohí sa tu spoznali so svojimi celoživotnými partnermi a v klube oslávili aj svoju svadbu.

Na konci minulého roka však majiteľ budovy ohlásil dlho avizovanú rekonštrukciu a KC Dunaj sa musel vysťahovať. Po necelom pol roku sa klub opäť vracia ako Kácečko – s dvomi sálami, street foodovou zónou a – prekvapivo – so stenami bez odkazov a nálepiek.

Terasa nového Kácečka sídli na streche Priora a je z nej výhľad na všetky dominanty mesta.
Terasa nového Kácečka sídli na streche Priora a je z nej výhľad na všetky dominanty mesta. Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková

V Refresheri navštevujeme úspešné gastroprevádzky, rozprávame sa s majiteľmi a ochutnávame to najlepšie z najlepšieho. Pre viac podobného obsahu nezabudni sledovať tému gastropriemysel a gastro Bratislava. Ak chceš mať prístup ku všetkým článkom, nezabudni sa stať členom klubu Refresher+.

Odporúčané
Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov Chef Tomek: V Londýne som najradšej chodil jesť do Dalstonu na trhoviská afrických imigrantov 25. apríla 2024, 13:30

V novembri minulého roka ste na sociálnych sieťach oznámili, že obľúbený klub KC Dunaj končí. Ako dôvod ste uviedli dlhoočakávanú rekonštrukciu budovy OC Dunaj. Boli ste na to pripravení?Budova obchodného domu mal byť pôvodne len dočasný priestor. V roku 2011 sme dostali zmluvu na dva roky, pričom pôvodný majiteľ budovy nám garantoval, že ak sa medzitým nezačne rekonštrukcia, môžeme tam ešte rok ostať. Vrazili sme do toho preto čo najnižší rozpočet.

Do tých troch rokov pôvodný majiteľ skrachoval a ďalší majiteľ nám potom predlžoval nájom donekonečna. Následne nám tretí majiteľ skoro každý rok rozprával, že na konci roka určite skončíme, pretože budovu idú konečne rekonštruovať. Skončili by sme oveľa skôr, ale prišla pandémia, pre ktorú prestali fungovať stavebné úrady, a rekonštrukciu opäť odložili. Paradoxne, začalo sa s ňou len pred troma týždňami – približne vtedy, keď sme otvorili nové Kácečko.

Ako sa vám v takejto budove celé tie roky „bývalo“?

Pre mňa to bolo už len také pokračovanie agónie. Je náročné 12 rokov prevádzkovať priestor, ktorý ste pôvodne vytvorili len na dva roky. Čiastočne sme ho niekoľkokrát zrekonštruovali aj počas pandémie a „pchali“ doň peniaze, len aby prežil do konca najbližšieho roka. Všetko sa kazilo, všade zatekalo, tečúce potrubia sa opravovali lepiacou páskou, pretože „na tých pár týždňov to vydrží“. Už ma nebavili dočasné riešenia. 

V novom Kácečku už zrejme nenájdeš popísané steny na toaletách.
V novom Kácečku už zrejme nenájdeš popísané steny na toaletách. Zdroj: Refresher/Dorota Jedináková

Keď sme dostávali od ľudí kritiku, hnevalo ma, že im to neviem vysvetliť. Raz som dostal mail, že si pýtame za pivo 2,50 eura, ale záchody vyzerajú ako v staničnej krčme. Zrekonštruovať ich by však stálo desiatky tisíc eur. Ľudia nám to všetko prepáčili asi preto, že tam bola vždy skvelá atmosféra.

Vyskúšaj predplatné
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 140945 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo bol posledný mesiac v KC Dunaj kritický.
  • Či bolo od začiatku jasné, že sa KC Dunaj presunie do Priora a koľko ponúk majiteľ dostal.
  • V čom sa Kácečko líši od KC Dunaj.
  • Či budú v novom Kácečku rovnaké akcie a kedy sa začnú parties.
  • Čo budeš môcť v klube po novom ochutnať a či sa doň večer dostaneš aj bez vstupného.
  • Ako sa za 12 rokov fungovania klubu menila klientela.
Domov
Zdieľať
Diskusia