Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou Oktagon MMA.
13. júla 2023, 13:30
Čas čítania 1:34

Oktagon končí na Štvanici. Česko-slovenské MMA odkrylo karty a detaily posledného turnaja na pražskom ostrove

Oktagon končí na Štvanici. Česko-slovenské MMA odkrylo karty a detaily posledného turnaja na pražskom ostrove
Zdroj: OKTAGON MMA
ŠPORT OKTAGON OKTAGON MMA
Uložiť Uložené

Na ktorých „klietkových borcov“ sa môžeš tešiť?

Najväčšia česko-slovenská MMA organizácia nedávno ohlásila, že na veľkolepej pôde pražskej Štvanice bude posledný turnaj. Na ostrove v Prahe sa predstavia zápasníci v atraktívnych dueloch v piatok aj v sobotu.

Ondřej Novotný povedal, že Štvanica je podľa neho už pre Oktagon primalá. Rozhodnutie o tom, že to bude naposledy, súviselo aj s inými faktormi. „Neviem prečo, ale rozhodli sme sa, že žiť v meste tak trochu znamená žiť na dedine,“ konštatoval spolumajiteľ Oktagon MMA na margo témy spojenej s ohňostrojom v hlavnom meste Českej republiky po 22.00 h.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Pri zvyšujúcich sa nákladoch organizácie a zároveň kapacite menších štadiónov, akým je aj areál na Štvanici, nemusia byť dostačujúce. „Je to pre nás z tohto pohľadu už len brandový turnaj. A akokoľvek ho máme radi, robiť turnaj pre šesť- alebo sedemtisíc ľudí s takými esami na karte ako teraz v piatok a sobotu je len brandová záležitosť. Všetci ten turnaj milujeme, ale musíme zarátať ekonomiku,“ pokračoval spoluzakladateľ jednej z najúspešnejších športových značiek Európy. 

Medzi najatraktívnejšie súboje bude patriť boj o titul medzi šampiónmi ľahkej váhy Losenem Keitom (11-0) a Matém Sanikidzem. Sanikidze je aktuálnym šampiónom perovej váhy, v ktorej sa boj bude konať. Na sobotnom gala nebude chýbať ani Karlos „Terminátor“ Vémola, ktorého súperom bude argentínska „Kobra“ Lucas Alsina.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma)

V atraktívnom boji sa stretne pri návrate po dlhom zranení aj Ivan Buchinger (39-8) s Francúzom Aboum Tounkarom (9-4). Talentovaného Slováka Romana Paulusa (7-3) preverí skúsený Brit Callum Mullen (5-1). V piatok sa v klietke v boji a Magardov titul v bantame bude snažiť zosadiť dánskeho kráľa z trónu Felipe Lima z Brazílie (11-1).

Medzi trháky piatkového eventu sa radí aj súboj medzi Pirátom Krištofičom (16-5) a Robertom Bryczekom (16-5), ktorý je aj zároveň vyzývateľským duelom strednej váhy. „Oktagon vymyslel ten zápas, počítam s tým, že víťaz proti mne nastúpi. Samozrejme, že si želám viac Bryczeka, s ktorým som nezápasil, ale keď vyhrá Pirát, tak budem musieť nastúpiť proti nemu a som s tým rovnako ok,“ konštatoval šampión strednej váhy Patrik Kincl.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa OKTAGON MMA (@oktagonmma)

V rámci piatkového turnaja sa v klietke predstaví aj Václav Mikulášek, ktorý má aktuálne na konte dve výhry a porazil Matyasa Viszlaya a Petra Baronka priebehu prvého kola. Jeho súperom bude v tvrdom súboji Ole Magnor, ktorý v Oktagon MMA stihol poraziť Michala Kotalíka a naposledy prehral s Radovanom Úškrtom. V Underground pravidlách na short notice si to rozdal s legendárnym postojárom Marekom Bartlom.

Domov
Zdieľať
Diskusia