Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Čítaš poslednú stranu článku:
The Bear je bok po boku so Succession najlepší seriál tohto roka. 2. séria štartuje na Disney+ už 2. augusta

Kamera a strih vyvolávajú úzkosť

Tvorcovia stále geniálne pracujú s kamerou, s ktorou divákovi spôsobujú až klaustrofobický zážitok. Stresujúce dianie na televízore ide ruka v ruke s úžasným strihom, ktorý znásobuje nervozitu postáv aj divákov vo vyhrotených situáciách. Perfektné, až príliš autentické dialógy rozhádaných členov rodiny dopĺňajú tvorcovia o nepretržité dunenie rôznorodých zvukov, kriku a hlasov.

The Bear
Zdroj: HULU/Disney+

Pocit úzkosti neustúpil ani po dopozeraní epizódy. Nehovoriac o tom, akých bravúrnych hereckých výkonov sme sa v nej dočkali. V druhej sérii má takzvané cameo roly (menšie roly) viacero áčkových hollywoodskych hviezd, a čo je dôležitejšie, ide v prvom rade o skvelých hercov, čo dokazujú svojimi výkonmi.

Obzvlášť istá nemenovaná hororová hviezda si zrejme za svoj výkon vyslúži ocenenie Emmy, keď dokonale stvárnila neurotickú matku, ktorá svoju rodinu emočne vydiera a manipuluje s ňou. 

Výborní herci a dokonalá séria

Bolo úžasné sledovať, ako tvorcovia dokážu preniesť stres a napätie aj mimo kuchyne. Chaotické až šialené tempo dialógov a mizanscény ti možno pripomenú štýl bratov Sadieovcov, konkrétne film Uncut Gems. Tvorcom sa v druhej sérii opäť podarilo navodiť celú škálu emócií, od ktorých sa je následne náročné odtrhnúť a vrátiť sa do skutočného sveta mimo reštaurácie Bear. 

The Bear je skvostným pohľadom do zákulisia života kuchárov a zamestnancov reštaurácie. Novým epizódam nemáme čo vytknúť a udeľujeme im desať bodov z desiatich. Vybrať tohtoročný seriál roka bude medzi Succession a The Bear nadľudská úloha, asi ako keď Michael bojuje s tým, aby po strýkovi Leem nehodil tú vidličku. 

Let it rip 

P. S.: 2. séria vyjde na Disney+ až 2. augusta

Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia