Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júna 2023, 10:01
Čas čítania 0:33
Martina Havranová

Nočná mora cestovateľov: dvojposchodové „doubledecker“ sedadlá v lietadle sa dočkali svojho prototypu, pozri si fotky

ZAHRANIČIE CESTOVANIE LIETADLO
Uložiť Uložené

Dizajnér si stojí za tým, že vďaka takémuto usporiadaniu budú mať pasažieri komfortnejšie cestovanie v ekonomickej triede.

Len 23-ročný dizajnér Alejandro Núñez Vicente vytvoril prototyp poschodových sedadiel. Jeho cieľom vraj nie je natlačiť viac ľudí do lietadla, ale zaistiť pohodlie všetkým cestujúcim. Svoj prototyp predstavil na tohtoročnom Aircraft Interiors Expo v nemeckom Hamburgu, kde ho otestuje niekoľko veľkých hráčov leteckého priemyslu. Informuje o tom portál thrillist.com.

Pôvodne malo ísť len o vysokoškolský projekt, no po nominácii na Crystal Cabin Awards v roku 2021 sa stal virálnym a zaujal natoľko, že sa dostal na najprestížnejšiu výstavu leteckých interiérov. Predstavenie prototypu dvojposchodových sedadiel vyvolalo rôzne reakcie. Kým jedna skupina ľudí obdivuje inovatívny dizajn, druhá skupina ho nazýva nočnou morou cestovania.

Alejandro Nuñez Vicente a jeho vynález.Alejandro Nuñez Vicente a jeho vynález.Alejandro Nuñez Vicente a jeho vynález.Alejandro Nuñez Vicente a jeho vynález.
Zobraziť galériu
(6)

Sám dizajnér v reakcii na svojom instagramovom účte označil neprajníkov inovácie za znudených a neprofesionálnych. Dvojposchodové sedadlá dizajnér pomenoval ako „the Chaise Longue“ a stojí si za tým, že vďaka takémuto usporiadaniu budú mať pasažieri komfortnejšie cestovanie v ekonomickej triede. 

Anketa:
Bral/-a by si takéto cestovanie lietadlom?
Zvyknem si...
Určite nie, vyzerá to nepohodlne.
Zvyknem si...
30 %
79 Hlasov
Určite nie, vyzerá to nepohodlne.
70 %
188 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia