Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. júna 2023, 10:00
Čas čítania 0:51
Martin Mičuda

Audi vynovilo modely A6 a A7 Sportback, zmeny treba hľadať lupou

Audi vynovilo modely A6 a A7 Sportback, zmeny treba hľadať lupou
Zdroj: Audi
TECH AUDI AUTOMOBILOVÉ NOVINKY
Uložiť Uložené

V tomto prípade možno hovoriť skôr len o novinkách v rámci modelového roku než o facelifte v pravom slova zmysle.

Modely A6 a A7 Sportback aktuálnej generácie predstavili už v roku 2018, niet preto divu, že Audi sa rozhodlo tieto modely zmodernizovať. Konkurenti, teda BMW radu 5 a Mercedes-Benz triedy E, totiž prišli v uplynulých týždňoch v nových generáciách. V tomto prípade je skôr na mieste hovoriť o novinkách v rámci nového modelového roku než o facelifte v pravom slova zmysle.

Odporúčané
Zviezli sme sa vo vynovenom Pole GTI, z ktorého urobil Volkswagen unikát hneď vo viacerých smeroch. Prečo? Zviezli sme sa vo vynovenom Pole GTI, z ktorého urobil Volkswagen unikát hneď vo viacerých smeroch. Prečo? 27. mája 2023, 14:30

Azda jedinou relevantnou odlišnosťou v prípade exteriéru je nová výplň masky, ktorá dostala efektnejšiu štruktúru. Zvyšné exteriérové zmeny zastrešujú len nové disky kolies a odtiene karosérie, čím automobilka viac opticky oživila dobre známe krivky. Spolu so štandardnými verziami sa jemné retuše týkajú aj športovo ladených verzií S6 a S7 Sportback, ktoré majú okrem spomínaných noviniek upravený zadný nárazník – doterajšie štyri fejkové atrapy koncoviek výfuku úplne odstránili a nahradila ich plastová výplň evokujúca difúzor.

Audi, A6, A7,Audi, A6, A7,Audi, A6, A7,Audi, A6, A7,
Zobraziť galériu
(12)

V interiéri následne pribudli nové možnosti v oblasti dekórov a ich farebných kombinácií, samotný dizajn palubnej dosky či veľkosti jednotlivých obrazoviek sa však nemenia. Platí to pravdepodobne aj pre paletu motorizácií, ktoré Audi v oficiálnej tlačovej správe nespomína, takže ani tu zmeny nenastali. Isté korekcie a novinky napokon evidujeme v jednotlivých stupňoch výbav, ktoré už v základe ponúkajú bohatší výber. Vynovené modely A6 a A7 Sportback je možné objednať už teraz, ceny sa začínajú na sume 53 800 €, respektíve 63 500 €.

Audi, A6, A7,
Zdroj: Audi
Domov
Zdieľať
Diskusia