Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. mája 2023, 18:19
Čas čítania 0:36
Jakub Paulík

FOTO: Umelá inteligencia predstavila „dokonalú ženu a muža“. Takto vyzerajú

ZAHRANIČIE SPRÁVY ZO SVETA UMELÁ INTELIGENCIA
Uložiť Uložené

Výtvory umelej inteligencie majú slúžiť ako upozornenie.

Umelej inteligencii sa pri čerpaní z fotografií na sociálnych sieťach podarilo vytvoriť zábery „dokonalého muža a ženy“, uvádza Daily Mail. Za jednotlivými výtvormi stáli obrázkové generátory Midjourney, Dall-E 2 a Stable Diffusion.

Podľa organizácie The Bulimia Project u dokonalého muža dominovali tmavé oči, prepracované svalstvo a výrazné lícne kosti. Žena zas mala mať olivovú pleť, oči hnedej farby, blond vlasy a štíhlu postavu.

Hnedé vlasy boli prítomné u takmer 70 % mužov a 23 % malo hnedé oči. Väčšina mužov mala tiež olivovú pleť a skoro polovica ochlpenie tváre. Takmer 40 % žien vytvorených umelou inteligenciou malo blond vlasy, 30 % hnedé oči a viac ako polovica olivovú pleť. 

Mnohé obrázky ukazovali ľudí bez vrások či pórov. Na výsledných obrázkoch boli prevažne belosi a ľudia inej farby pleti tvorili výrazne menšiu časť. Autori projektu chceli týmto spôsobom poukázať na stereotypné predstavy o kráse, ktoré môžu viesť k duševným ťažkostiam, poruchám príjmu potravy a k poškodzovaniu fyzického zdravia.

The Bulimia ProjectThe Bulimia ProjectThe Bulimia ProjectThe Bulimia Project
Zobraziť galériu
(5)
Domov
Zdieľať
Diskusia