Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Vyskúšaj REFRESHER+ len za 1 €
Čítaš poslednú stranu článku:
Umelkyňa z Berlína vlastnila množstvo tenisiek, rozhodla sa, že z nich vytvorí oblečenie a kabelky

Chaos = inšpirácia

Obuv si Amina kupuje vo vintage obchodoch, online alebo ich dostane ako dar od kamarátov. Celú svoju izbu má vraj zahádzanú teniskami, no presne takto jej to vyhovuje. Umelkyňa spomína, že pri kreatívnej činnosti potrebuje chaos a neporiadok, pretože práve to jej prináša inšpiráciu. 

Odporúčané
Návrhár Dendis: Kedysi som poslal modelky na mólo aj s nahými prsiami, dnes už viem, aký je ten správny pomer (Rozhovor) Návrhár Dendis: Kedysi som poslal modelky na mólo aj s nahými prsiami, dnes už viem, aký je ten správny pomer (Rozhovor) 26. apríla 2023, 9:30

„Materiál ma vedie od začiatku až po konečný výsledok. Na začiatku nikdy nič nenačrtávam, je to všetko o spájaní materiálov dohromady. Predstav si, že sedím na podlahe a obklopujú ma všetky druhy starých tenisiek. Naozaj potrebujem ten chaos okolo seba, aby som získala inšpiráciu. Ide o vyskúšanie niečoho neobvyklého, čo som ešte nemala na mysli. Nemôžem začať vopred navrhnutým konceptom, ten by len narušil moju kreativitu,“ dodáva. 

All Amine trvá vyrobiť takúto kabelku niekoľko dní, no záleží aj na tom, aký typ kabelky práve tvorí. „Momentálne sedím dva dni nad taškou a vôbec ju neviem dokončiť. Záleží na tom, aký štýl a veľkosť tašky robím,“ vraví.

móda, dizajn,umenie
Zdroj: Haram.com

Upcycling nemusí byť nudný

Podľa All Aminy má upcycling veľký potenciál v diskusiách medzi mladšími generáciami. Myslí si, že je potrebné nadchnúť ďalšiu generáciu a ukázať jej, že udržateľná móda môže vyzerať aj šialene, nemusí byť nudná a stojí za to kupovať ju namiesto klasickej módy. „Snažím sa prelomiť stereotypný obraz udržateľnej módy. Nemusí vyzerať ekologicky, aby bola udržateľná. Prostredníctvom svojich futuristických výtvorov sa snažím šíriť povedomie o udržateľnosti v rámci módneho priemyslu. Všimla som si, ako odlišne ľudia vnímali upcycling po tom, čo uvideli škálu mojich návrhov,“ dodáva.

móda, dizajn,umeniemóda, dizajn,umeniemóda, dizajn,umeniemóda, dizajn,umenie
Zobraziť galériu
(7)
Čítaj na predchádzajúcej strane
Dočítal si celý článok
Strana 2 z 2
Domov
Zdieľať
Diskusia