Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. februára 2023 o 9:00
Čas čítania 1:40
Denisa Šútorová

Nohavice nechaj doma, podľa nového módneho trendu ti budú stačiť len pančuchy a nohavičky. Ideš do toho?

Nohavice nechaj doma, podľa nového módneho trendu ti budú stačiť len pančuchy a nohavičky. Ideš do toho?
Zdroj: Getty Images/MEGA/GC Images, Instagram/Kendall Jenner, Getty Images/Raymond Hall/GC Images
MÓDA MÓDA TRENDY
Uložiť Uložené

Trend pančušiek namiesto nohavíc začala v roku 2017 Kim Kardashian. O päť rokov neskôr sú naspäť v hre aj na zozname odvážnych trendov. Prečítaj si, ako ich zladiť tak, aby neboli extravagantné, ale smart, a akým kombináciám sa, naopak, vyhnúť.

Keď sa Kim Kardashian v roku 2017 na udeľovaní cien Daily Front Row Fashion Media ukázala v čiernych priesvitných pančuškách, ktoré suplovali nohavice, bol z toho vcelku škandál. Krátko nato predviedla podobný look od značky Fendi. Nechýbalo veľa a k módnemu experimentu sa pridali aj Rita Ora, Ariana Grande, Joan Smalls či Kylie Jenner. 

Trend pančušiek namiesto nohavíc začala v roku 2017 Kim Kardashian. Pančuchy sú dnes späť v hre.
Trend pančušiek namiesto nohavíc začala v roku 2017 Kim Kardashian. Pančuchy sú dnes späť v hre. Zdroj: Instagram/Kim Kardashian, Youtube/Entertainment Base


O päť rokov neskôr sú pančušky naspäť v hre a na zozname viac-menej odvážnych trendov sa  pridávajú k braletkám či spodnej bielizni, ktoré často vidíme na červených kobercoch aj v streetwearových outfitoch. Prečítaj si, ako zladiť pančušky tak, aby neboli extravagantné, ale smart, a akým kombináciám sa možno radšej vyhnúť.

Minimalizmus podľa Kendall, Kylie a Hailey Bieber

Už v septembri minulého roka si v podobnom outfite mohla vidieť aj Kendall Jenner, ktorá k čiernym priesvitným pančuchám zladila čierne nohavičky a pletený oversized sveter. Sexi detailom boli aj lodičky v rovnakej farbe. Kendall mala na sebe look číslo 17 z prehliadky kolekcie Bottega Veneta na jar/leto 2023.

Napriek tomu, že Kendallin outfit si mohla vidieť všade, ešte pred ňou sa na prehliadke Loewe ukázala v podobnom štýle jej mladšia sestra Kylie. Tá k čiernym pančuchám skombinovala biele nohavičky s monogramom Loewe a biely top. Kylie však nezabudla ani na dramatické slnečné okuliare.

Kedysi ich preslávila Kim, virálnymi ich spravila Kendall, no miluje ich aj Kylie a Hailey Bieber. Pančuchy namiesto nohavíc sú späť v hre!
Kedysi ich preslávila Kim, virálnymi ich spravila Kendall, no miluje ich aj Kylie a Hailey Bieber. Pančuchy namiesto nohavíc sú späť v hre! Zdroj: Getty Images/MEGA/GC Images, Instagram/Kendall Jenner, Getty Images/Raymond Hall/GC Images

V šľapajach Jenneriek ide aj ich blízka kamoška Hailey Bieber. K pančuchám, na ktoré hodila mikro mini, zladila koženú oversized bundu a sveter s véčkovým výstrihom. Zaujímavým doplnkom boli biele ponožky, ktoré v čiernych mokasínach doslova svietili. Za nás veľmi svieže a nenútené.

Aj keď podstatou tohto trendu sú viditeľné nohavičky na pančuchách alebo pod nimi, máme verziu aj pre tie menej odvážne. Na Instagrame sa počas sviatočného obdobia v podobnom outfite predviedla aj švédsko-marocká blogerka Kenza Zouiten Subosic. K čipkovaným pančuchám zvolila čierny blejzer, ktorý pripomínal minišaty, a k nemu výrazný kamienkový opasok.

Blogerka Kenza Zouiten miluje trendy. Pančušky s ornamentmi a predĺženým blejzrom predviedla aj v jednom zo svojich sviatočných outfitov.
Blogerka Kenza Zouiten miluje trendy. Pančušky s ornamentmi a predĺženým blejzrom predviedla aj v jednom zo svojich sviatočných outfitov. Zdroj: Instagram/Kenza Zouiten

Takto to radšej... neskúšaj?

Silný odvar extravagancie či nevkus? Necháme na tvojom posúdení. Joan Smalls si na narodeninovú párty Gigi Hadid obliekla sieťkované pančuchy s vysokými čižmami nad kolená. Celý outfit doplnila výrazným červeným sakom, v ktorom trochu pripomínala principála z cirkusu. Táto kombinácia je trochu odvážna a trochu možno „porno“, no ako píšeme, necháme to na teba. 

Outfitu, aký predviedla Joan Small na oslave Gigi Hadid, sa radšej vyhni.
Outfitu, aký predviedla Joan Small na oslave Gigi Hadid, sa radšej vyhni. Zdroj: Getty Images/Gotham/GC Images

Odvážnu kombináciu predviedla aj Cardi B. K priesvitnému overalu, pod ktorým vytŕčali nohavičky aj podprsenka, zvolila opasok, trblietavú kuklu aj výrazný čierny kabát. Druhým menom Cardi B. je výstrednosť, a tak tento módny počin nemôžeme raperke vyčítať. Ako piatkový outfit do mesta by to však asi bolo „too much“.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by Cardi B (@iamcardib)

Anketa:
Obliekla by si si do slovenských ulíc pančuchy namiesto nohavíc?
Prečo nie, je to hot!
Nikdy. Totálne módne faux pas.
Prečo nie, je to hot!
29 %
278 Hlasov
Nikdy. Totálne módne faux pas.
71 %
668 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia