Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. októbra 2013, 20:04
Čas čítania 0:00
refresher team

Majk Spirit tvrdí, že rap nie je hip-hop v zbrusu novej skladbe

HUDBA MAJK SPIRIT
Uložiť Uložené

Majk Spirit prerušil konečne ticho a aj on sa vyjadril ku situácii na scéne. Komu adresoval track a čo mal na mysli, si musíš domyslieť ty.

Majk Spirit tvrdí, že rap nie je hip-hop v zbrusu novej skladbe

Rytmus urazí Rakbyho. Rakby zdissuje Rytmusa. Rytmus, Separ a Momo zdissujú Rakbyho, Suverena, Kaliho a Johnnyho Machetu. Moloch natočí video kde kritizuje Rytmusa, Rytmus natočí svoje video, natočia sa dva rozhovory. Suvereno nahráva diss na Rytmusa. Meno Majk Spirit však v tejto kauze nerezonuje, čo sa však možno dnešným dňom zmení. Prečo? Pre skladbu "Rap neni Hip-Hop", ktorú si môžeš pustiť nižšie.

V nej Majk Spirit vypúšťa z úst nasledujúce riadky: "Nevadí násilie vo svete, vadí disko v rape? Pripádá mi to ako bitka na detskej diskotéke." Interpretáciu nechávam už na samotných poslucháčoch, avšak myslím si, že je to očividné. Alebo nie?

Možno sa Speezy potreboval naozaj vyjadriť ku situácii a reagovať na to, čo mu väčšina doteraz vyčítala a to je istá pasivita v rámci celého diania. V skutočnosti zrejme nejde o diss, skôr o uvedenie vecí na pravú mieru. Odkaz pre interpretov, ktorý zo skladby cítiť: "Nebuďte ovce, nenechávajte sa ovplyvniť názorom niekoho iného, urobte si svoj vlastný. Každý sme originál. Viac žite svoj život a menej riešte životy iných. Tešte sa z dobrej hudby, a nepretekajte sa v hlúpostiach."

Celé to podčiarkuje Spiritov nadhľad, ktorý cítiť zo statusu ktorý k skladbe uviedol na svojom Facebooku: "Tešte sa na album Delika a Kontrafakt a nepretekajte sa v hlúpostiach."

Domov
Zdieľať
Diskusia