Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2023, 18:06
Čas čítania 1:15
Tímea Krauszová

Nová štúdia hovorí, že marihuana môže zlepšiť tvoj zážitok zo sexu a priniesť viacnásobné orgazmy. Má však niekoľko chýb

ZAUJÍMAVOSTI DROGY SEXUALITA
Uložiť Uložené

Nová štúdia vedcov z dvoch amerických univerzít naznačuje, že užívanie marihuany má pozitívny vplyv na zážitok z milovania.

Nová štúdia z amerických univerzít East Carolina University a North Carolina State University naznačuje, že užívanie marihuany pred sexom alebo masturbáciou zlepšuje zážitok z intímnych chvíľ. Viac ako 70 % ľudí pociťuje silnejšiu sexuálnu túžbu a zažíva intenzívnejší orgazmus vďaka užitiu látky zakázanej v mnohých krajinách. Niektorí si ju doprajú aj pred masturbáciou a rovnako hlásia príjemnejší zážitok.

Výsledky publikovali v časopise Journal of Cannabis Research, v prieskume na ich otázky odpovedalo 811 účastníkov a účastníčok vo veku 18 až 85 rokov; 64 % boli ženy a 73 % všetkých opýtaných je v monogamnom vzťahu.

Dlhšie, lepšie, silnejšie

Podľa vedcov nie je veľký rozdiel medzi ženami a mužmi z pohľadu intenzity orgazmu, ktorú užitie marihuany zvyšuje. Ale 40 % žien sa dokonca podarilo dosiahnuť viacnásobné orgazmy. Respondenti štúdie vedcom hlásili, že sú po užití marihuany citlivejší na dotyk.

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. Zdroj: Flickr/Elsa Olofsson/volně k užití

Už staršie štúdie hovorili o vplyve drogy na sexuálne prežívanie, pripomína Vice. Začiatkom 80. rokov až dve tretiny opýtaných vedcom potvrdili, že ich sex bol vďaka tráve lepší. Novšie výskumy však ukazujú, že kým pre niekoho môže droga prežívanie zlepšiť, iným ľuďom zážitok zo sexu zhoršuje. Nemáme k dispozícii dostatok vedeckých štúdií o marihuane ako potenciálnom afrodiziaku, keďže v mnohých krajinách je dodnes zakázaná.

Odporúčané
Prečo ejakulujeme zo snov? Väčšina mladých mužov sa za polúciu hanbí a je pre nich tabu, tvrdí odborník Prečo ejakulujeme zo snov? Väčšina mladých mužov sa za polúciu hanbí a je pre nich tabu, tvrdí odborník 1. apríla 2024, 14:30

Ani najnovšia štúdia nie je bez chýb. Väčšina opýtaných boli biele vzdelané ženy a väčšina mala zároveň už veľa skúseností s marihuanou. Navyše štvrtina opýtaných boli queer ľudia, ale vedci vo výsledkoch porovnávajú len mužov a ženy. Problematickým je tiež fakt, že vedci analyzovali len odpovede v prieskume – neoverili si to v laboratóriu v kontrolovaných podmienkach a výsledky neporovnali s kontrolnou skupinou, ktorá by marihuanu neužívala.

Je preto možné, že ľudia, ktorí cielene užívajú marihuanu s cieľom zlepšiť svoj zážitok zo sexu, naozaj zažívajú lepší sex, no dôvodom je, že účinku drogy veria a očakávajú ho. Vďaka tomu sa môžu viac uvoľniť alebo pociťujú väčšiu sebadôveru, čo môže prispieť k lepšiemu prežívaniu sexu a väčšej spokojnosti.

Domov
Zdieľať
Diskusia