Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. decembra 2022, 17:00
Čas čítania 2:19
Martin Adam Pavlík

Vášnivé orgie, plávajúce mŕtvoly a kopa sexy postáv. Tvorcovia seriálu White Lotus v druhej sérii nešetrili nahotou (Recenzia)

Vášnivé orgie, plávajúce mŕtvoly a kopa sexy postáv. Tvorcovia seriálu White Lotus v druhej sérii nešetrili nahotou (Recenzia)
Zdroj: HBO Max
FILMY A SERIÁLY FILMY A SERIÁLY HBO MAX HBO SERIÁLY THE WHITE LOTUS
Uložiť Uložené

Ako dopadlo pokračovanie obľúbeného seriálu, ktorý nájdeš na HBO MAX?

Dve prefíkané prostitútky bez súdnosti a miery, jedna lesbička, partia gayov, dva manželské páry, u ktorých to trocha škrípe, tri generácie chlapov s rozdielnymi hodnotami a životnými skúsenosťami aj naivná zbohatlíčka, ktorá bez svojej mladej asistentky nedokáže pomaly ani ísť na toaletu.

Všetci sú na spoločnej letnej dovolenke v luxusnom hoteli na nádhernej talianskej Sicílii. Počas jedného týždňa toho zažijú viac, než čakali. Nie všetko sa im však bude páčiť. Nevera, sexuálne orgie v trojici, divoké párty plné alkoholu a drog, mafia... nebudeme toho veľa prezrádzať, môžeme však povedať, že z druhej série seriálu The White Lotus nebudeš vedieť spustiť oči.

Minulý rok nám režisér a scenárista Mike White naservíroval šesť skvelých dielov. Rozobral v nich maniere súčasnej generácie, problémy dnešných párov a aroganciu či pokryteckosť buržoáznej society. Mysleli sme si, že pôjde len o minisériu, nakoniec sme sa tento rok dočkali pokračovania. Nie však hocijakého. Druhá séria má sedem dielov, viac sexy postáv a dokonca aj pútavejší príbeh.

The White Lotus (2. séria).
The White Lotus (2. séria). Zdroj: HBO Max

Nafúkaní zbohatlíci odhalení až na kosť

Ponúka oveľa viac erotiky a sexuálnych scén, viac sa pohráva s divákom a jeho očakávaniami a je uveriteľnejšia. White si opäť vzal na mušku nafúkaných zbohatlíkov, ktorých rozoberá na drobné a odhaľuje ich až na kosť. Každý diel je precíznou charakterovou štúdiou. Vyvolá v tebe množstvo emócií a zaručene si nájdeš aspoň jednu alebo dve postavy, ktorým budeš fandiť a prežívať s nimi ich stavy.

Z prvej série sa vrátili jedine Tanya (Jennifer Coolidge) a Greg (Jon Gries), zvyšok sú nové, ešte neopozerané tváre. Medzi najznámejšie z nich určite patrí čoraz populárnejšia herečka Aubrey Plaza. Stvárnila neistú, málo sebavedomú Harper, ktorá sa márne snaží obnoviť u manžela Ethana (Will Sharpe) sexuálnu túžbu.

V jeho kamarátovi Cameronovi (Theo James) ju nepochybne vyvolala, ten je však na dovolenke s krásnou manželkou Daphne (Meghann Fahy) a o búrlivé večery nemajú núdzu. Ich radovánky počuť aj cez stenu. Medzi najlepšie postavy určite patrí aj neskúsený a naivný dobráčisko Albie (Adam DiMarco).

Po tom, ako sa zamiluje do zvodnej prostitútky Lucie (Simona Tabasco), s ktorou strávi najkrajšiu noc v živote a bude ju chcieť zobrať k sebe domov do Los Angeles, aby ju vyslobodil z pazúrov chudoby, Albie stratí všetok zmysel pre racionálne a logické zmýšľanie. Z jeho konania sa ti občas skutočne zastaví mozog a pri pozeraní budeš len krútiť hlavou.

The White Lotus (2. séria).
The White Lotus (2. séria). Zdroj: HBO Max

Šokujúce zvraty a vygradované finále

V neposlednom rade ťa pobaví Portia (Haley Lu Richardson), ktorá si myslela, že na Sicílii zažije nezabudnuteľné chvíle s nejakým urasteným charizmatickým Talianom, nakoniec ju poľahky zbalí britský „bad boy“ a sedliak Jack (Leo Woodall), pričom ju permanentne buzeruje jej otravná šéfka.

To je len zlomok z plejády skvelých postáv. Poteší kriminálny nádych, šokujúce zvraty aj vygradované finále. Nehovoriac o tom, že Mike White znova trefne, ešte ostrejšie a rafinovanejšie ukazuje, ako to v živote chodí. Aké sú vzťahy krehké a zraniteľné, čo ich stmeľuje a, naopak, čo je ich najväčším nepriateľom – stratená dôvera. Nie je totiž nič horšie než paranoje v hlave a nepríjemný sužujúci pocit, že k tebe partner nie je úprimný. 

Tak ako tomu bolo aj minulý rok, The White Lotus patrí medzi najnapínavejšie a najlepšie seriály tohto roka. Nevedeli sme sa dočkať každej novej časti a celotýždňové čakanie bolo pre nás občas doslova peklom. Ty máš už našťastie možnosť to celé „bingwatchnúť“. Druhej sérii udeľujeme silných deväť bodov z desiatich.

Réžia: Mike White
Scenár: Mike White
Žáner: Komédia/Dráma
Dĺžka: 6 h 44 min
Herci: Aubrey Plaza, Jennifer Coolidge,
Kde si seriál môžeš pozrieť: HBO MAX
TV program na dnes a ďalšie dni rôznych televíznych staníc nájdeš na Refresheri na jednom mieste.
Priemerné hodnotenie čitateľov
Tvoje hodnotenie
Aké hodnotenie by si dal ty?
Zobraziť výsledky
Skryť výsledky
0/10
Domov
Zdieľať
Diskusia