Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Daniel Mikolášik TASR
24. októbra 2022, 8:24
Čas čítania 0:45

16-ročného Slováka, ktorý je obvinený z účasti na terorizme, prepustili. Stíhať ho budú na slobode

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Jeho obvinenie sa týka trestných činov založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd i niektorých foriem účasti na terorizme.

Obvineného 16-ročného B. B., ktorý je podozrivý z účasti na terorizme, prepustili v nedeľu večer zo zadržania na slobodu. Sudca pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku mu nahradil väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka, ako aj ďalšími obmedzeniami. Rozhodnutie sudcu je právoplatné.

„Sudca pre prípravné konanie ŠTS prepustil mladistvého B. B. zo zadržania na slobodu a nahradil väzbu obvineného dohľadom probačného a mediačného úradníka, ako aj zárukou jeho matky,“ priblížila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková pre TASR. Ako ďalej uviedla, súd uložil obvinenému aj primerané zákazy, obmedzenia a povinnosti.


Polícia informovala, že sa obvinenie týka trestných činov založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd i niektorých foriem účasti na terorizme.


NAKA v rámci akcie s krycím názvom Balerion zadržala mladistvého v piatok. Dôkazy o páchaní trestnej činnosti zabezpečila v spolupráci s Vojenským spravodajstvom v rámci vyšetrovania trestnej veci Slovakbro

16. apríla 2024, 12:30 Čas čítania 5:42 Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD) Neďaleko Slovenska vystúpi Travis Scott či Nicki Minaj. Na ktoré koncerty a festivaly sa oplatí ísť toto leto? (PREHĽAD)

Pod touto prezývkou v minulosti vystupoval 22-ročný slovenský extrémista, na ktorého sa odkazoval aj strelec zo Zámockej ulice v Bratislave. Extrémistu s prezývkou Slovakbro nedávno spomínal aj minister obrany Jaroslav Naď. Ten tvrdil, že Slovakbro a strelec z Bratislavy patrili zrejme pod tú istú extrémistickú komunitu.

Domov
Zdieľať
Diskusia