Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík TASR
22. októbra 2022, 12:00
Čas čítania 0:48

NAKA obvinila študenta, ktorý schvaľoval vraždu v Bratislave, aj stredoškoláka podozrivého zo spoluúčasti na terorizme

Kategória:
News
Uložiť Uložené

NAKA osoby zadržala v piatok.

Národná kriminálna agentúra obvinila stredoškoláka pre zločin jednej z foriem účasti na terorizme. V prípade odsúdenia hrozí osobe za tento zločin väzenie na 3 až 10 rokov.

„V rámci včerajšej akcie ,Výstraha' vyšetrovateľ NAKA vzniesol obvinenie voči osobe N. K. za zločin niektorých foriem účasti na terorizme podľa § 419b/1 Trestného zákona,“ spresnila hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Mladý študent údajne svojimi výrokmi schvaľoval teroristický útok pred barom Tepláreň. Chlapca NAKA zadržala ešte v piatok. So súhlasom prokurátora ho následne prepustili na slobodu.

22. októbra 2022, 11:23 Čas čítania 0:48 Tomáš Maštalír: LGBTI komunita nechce nič naviac a nechce nič vaše. Herec kritizuje zaostalosť a necitlivosť ľudí Tomáš Maštalír: LGBTI komunita nechce nič naviac a nechce nič vaše. Herec kritizuje zaostalosť a necitlivosť ľudí

Polícia ďalej konala aj v akcii s krycím názvom Balerion. V rámci nej vyšetrovateľ NAKA obvinil 16-ročnú osobu pre podozrenie zo spoluúčasti na terorizme. Vyšetrovateľ ďalej podal podnet na vzatie osoby do väzby.

Obvinenie voči nej sa týka trestných činov založenia, podpory a propagácie hnutia smerujúceho k potlačeniu základných práv a slobôd i niektorých foriem účasti na terorizme.

NAKA zadržala osobu v piatok. Dôkazy zozbierali v spolupráci s Vojenským spravodajstvom v rámci vyšetrovania trestnej veci Slovakbro. Pod touto prezývkou v minulosti vystupoval 22-ročný slovenský extrémista, na ktorého sa odkazoval aj strelec zo Zámockej ulice v Bratislave.

Extrémistu s prezývkou Slovakbro nedávno spomínal aj minister obrany Jaroslav Naď. Ten tvrdil, že Slovakbro a strelec z Bratislavy patrili zrejme pod tú istú extrémistickú komunitu.

Anketa:
Videl si už na Facebooku schvaľovanie útoku v Bratislave?
Áno, viackrát.
Áno, raz.
Nie.
Áno, viackrát.
51 %
119 Hlasov
Áno, raz.
3 %
6 Hlasov
Nie.
46 %
107 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia