Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Jakub Paulík
18. októbra 2022, 10:17
Čas čítania 0:34

Minister Naď: Evidovali sme extrémistickú komunitu, ku ktorej sa hlásil strelec z Bratislavy. Vyzýva k rasovej očiste

Kategória:
Zaujímavosti
Uložiť Uložené

Ide o medzinárodnú extrémistickú komunitu.

Minister obrany Jaroslav Naď informoval o tom, že Vojenské spravodajstvo eviduje extrémistickú medzinárodnú skupinu, ku ktorej sa hlásil strelec zo Zámockej ulici v Bratislave. Poupravil tak články niektorých médií, ktoré vraj nepresne písali, že Vojenské spravodajstvo evidovalo aj samotného strelca.

Útočník z Bratislavy bol podľa šéfa rezortu obrany pravdepodobne súčasťou medzinárodnej komunity pravicových extrémistov – militantného akceleracionizmu. „Ich snahou je ‚akcelerovať‘ vývoj spoločnosti smerom k chaosu a tzv. rasovej očiste, z ktorej podľa ich názoru má vzísť nový poriadok,“ napísal Naď.

Anketa:
Počul si už o militantnom akceleracionizme?
Áno, viem o čo ide.
Niečo mi to hovorí.
Nie, neviem o čom je reč.
Áno, viem o čo ide.
10 %
Niečo mi to hovorí.
8 %
Nie, neviem o čom je reč.
82 %

K tejto skupine sa podobne ako strelec zo Zámockej hlásil aj istý 22-ročný Slovák s prezývkou SlovakBro„Na základe našich spravodajských informácií ho NAKA zadržala a aktuálne je v riešení OČTK,“ uviedol Naď a dodal, že išlo osobu, ktorá vyzývala k závažnej trestnej činnosti vrátane extrémizmu a terorizmu. Na osobu s prezývkou SlovakBro sa vo svojom manifeste odolával aj strelec zo Zámockej ulice.

18. októbra 2022, 7:30 Čas čítania 0:51 Policajná výzva: Videl si schvaľovanie vraždy dvoch ľudí na Zámockej ulici? Ozvi sa Policajná výzva: Videl si schvaľovanie vraždy dvoch ľudí na Zámockej ulici? Ozvi sa
Domov
Zdieľať
Diskusia