Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Tímea Krauszová
13. októbra 2022, 20:00
Čas čítania 1:40

TOP 3 vo štvrtok: Dvoch ľudí zrejme zabil 19-ročný Juraj, k ich vražde sa vyjadril aj Fero Joke a milionára Tkáča zrazilo auto

Kategória:
News
Uložiť Uložené

Dnešné správy sa týkajú predovšetkým streľby na Zámockej, pri ktorej zomreli dvaja queer ľudia. Vyberáme najdôležitejšie správy dňa.

Údajný strelec mal 19 rokov a obdivoval rasistov

Strelcom zo Zámockej je pravdepodobne 19-ročný Juraj, syn kandidáta strany Vlasť. Nadránom ho našli mŕtveho neďaleko budovy ministerstva školstva.

O vražde dvoch ľudí informoval sám ako prvý na Twitteri na anonymnom účte NTMA0315. V minulosti sa pred podnikom Tepláreň fotil. Mladík na svojom profile niekoľko hodín pred streľbou zverejnil viac ako 60-stranový manifest. V ňom sa opisuje ako chlapec zo Slovenska, narodený v roku 2003.

V rozsiahlom dokumente, ktorý redakcia Refresheru čítala, opisuje motiváciu, ktorá ho údajne viedla k streľbe. Manifest obsahuje sekcie, v ktorých autor incident označuje za „svoju operáciu“ a vinu za svetové problémy opakovane zvaľuje na židovskú komunitu spoločne s LGBTI komunitou. Hovorí o údajnej nevyhnutnosti „boja za bielu rasu“. 

Streľba v Bratislave | Juraj Krajčík
Zdroj: Twitter

Fero Joke: Tepláreň pre mňa predstavovala bezpečnosť

Na vraždu dvoch queer ľudí reagoval aj známy komik Fero Joke, ktorý kariéru kedysi rozbiehal práve v Teplárni. V rozhovore pre Refresher hovorí, že včerajší útok prežíva o to viac. Hoci obete nepoznal, s majiteľom je kamarát a v Teplárni sa vždy cítil bezpečne.

8. novembra 2022, 20:00 Čas čítania 1:40 Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov Top 3 v utorok: LEGO reaguje na Dráčik, Orosch útočil na LGBTI+ ľudí už v lete a Slovákov čaká výmena vrchnákov

„Tepláreň bola miesto, kde som mohol byť sám sebou. Miesto, kde ma nikto fyzicky nenapádal, kde som vždy našiel pochopenie,“ povedal pre Refresher. Vraví, že dúhová komunita sa nemá dať zastrašiť. „Musíme sa združiť a rozprávať o sebe, tak ako aj ja rozprávam teraz. To mi nikto nezoberie. Myslím si, že nás to ešte viac spojí, a dúfam v to.“

fero joke
Zdroj: Instagram/Fero Joke

Multimilionára z J&T zrazilo auto

Podľa dnešných správ prežil multimilionár Patrik Tkáč v stredu autonehodu. Podnikateľ bol na bicykli neďaleko Bratislavy, na území Rakúska, keď ho zrazilo auto. Nehoda nebola vážna a Tkáč je mimo ohrozenia života. „Myslím, že som mal šťastie. Chcem poďakovať za skvelú starostlivosť zdravotníkom v nemocnici a ešte viac za to, že po nevyhnutných vyšetreniach ma pustili domov a už zajtra sa budem môcť opäť venovať práci a rodine,“ povedal Patrik Tkáč pre Startitup.

Tkáč patrí podľa nedávneho rebríčku Forbes medzi najbohatších Slovákov. Patrik a Jozef Tkáčovci si oproti vlaňajšku prilepšili a v rebríčku obsadili tretie miesto. Ich majetok predstavuje 840 miliónov eur. Jozef Tkáč zastupuje J&T Finance Group akcionársky, syn Patrik sa venuje investičným aktivitám.

Patrik Tkáč.
Patrik Tkáč. Zdroj: TV JOJ/reprofoto

Instagramový post dňa: Slovenská výtvarníčka vzdala úctu obetiam streľby v Bratislave

Politici, médiá, aktivisti aj umelci. Postupne pribúdajú reakcie osobností na smrť mladých ľudí z LGBT+ komunity. Bez slov, no s o toľko silnejším odkazom sa svojím spôsobom vyjadrila aj výtvarníčka Ivana Šáteková ilustráciou. Všetky správy, rozhovory s odborníkmi o vražde a LGBT+ komunite a viac o zločine, ktorý bol zrejme spáchaný z nenávisti, nájdeš na tomto linku.

 
 
 
Zobraziť tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Ivana Satekova (@ivana_satekova)

Domov
Zdieľať
Diskusia