Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Kamila Šebestová
13. októbra 2022, 11:47
Čas čítania 2:38

Fero Joke reaguje na streľbu v Bratislave: Tepláreň pre mňa predstavovala bezpečnosť. Na diskotéke na Orave ma viackrát zbili

Kategória:
Refresher
Uložiť Uložené
Fero Joke reaguje na streľbu v Bratislave: Tepláreň pre mňa predstavovala bezpečnosť. Na diskotéke na Orave ma viackrát zbili
Zdroj: Facebook/Tepláreň

Určite by sme sa nemali dať zastrašiť, hovorí Fero Joke. Dodáva, že k šíreniu nenávisti voči LGBT+ komunite prispievajú aj politici ako Tomáš Taraba či Juraj Gyimesi.

Komik Fero Joke je jednou z mála slovenských celebrít, ktoré otvorene priznávajú svoju sexuálnu orientáciu. V bare Tepláreň, kde včera 19-ročný Juraj zavraždil dvoch príslušníkov LGBTI+ komunity, začínal Fero Joke svoju komediálnu kariéru. O to viac prežíva včerajší útok. 

„Bolo to miesto, kde som prvýkrát performoval s osobným publikom. Najskôr som tých ľudí nepoznal, neskôr sa z nás stali kamaráti a spoločne sme sa zabávali do noci. Tak som tam začínal,“ hovorí Fero Joke. Išlo o komediálnu sériu Feriny, ktorou zabával publikum v Teplárni asi sedemkrát. Bar často navštevoval aj ako zákazník. 

Situáciu neustále sledujeme – ak chceš vedieť najnovšie informácie o streľbe na Zámockej ulici, nájdeš ich v článku NAŽIVO

Čo pre teba predstavovala Tepláreň?

Bezpečnosť. Chodil som tam najmä preto. Niekoľkokrát som bol totiž na diskotéke na Orave zbitý ako rešeto. Vždy ma museli ratovať kamaráti, ktorí o mne vedeli, že som gay. Vďaka tomu, že som im to vysvetlil, mi pomohli a nehanbili sa za mňa. Tepláreň bola miesto, kde som mohol byť sám sebou. Miesto, kde ma nikto fyzicky nenapádal, kde som vždy našiel pochopenie. A bola tam príležitosť s niekým pokecať. 

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 123122 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Prečo premýšľa, že po nenávistnom útoku na svoju osobu predá dom na Orave.
  • Čo si myslí o politikoch, ktorí šíria nenávisť.
  • Ako bude podľa neho postupovať komunita LGBTI+.
Domov
Zdieľať
Diskusia