Lifestylový obsah, ktorý inšpiruje, vzdeláva aj zabáva, nájdeš na webe Refresher.
Články o móde, hudbe, športe či iných zaujímavostiach nájdeš na webe Refresher. Čítaj rozhovory so zaujímavými osobnosťami, otestuj sa v kvízoch, načerpaj inšpiráciu, čo pozerať, počúvať alebo aké trendy práve letia. Sleduj lifestylový obsah na webe Refresher.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na www.refresher.sk
Viktor Kniš
13. októbra 2022, 9:40
Čas čítania 1:13

Strelcom zo Zámockej je pravdepodobne 19-ročný Juraj. O vražde dvoch ľudí informoval sám ako prvý na Twitteri

Kategória:
News
Uložiť Uložené

K útoku sa ešte v stredu večer prihlásil na Twitteri. Jeho účet medzičasom zablokovali.

Útočník z ulice Zámocká v Bratislave je Juraj K., informuje Denník N. Ide o syna kandidáta strany Vlasť Štefana Harabina. 

Podľa informácií denníka spáchal dvojnásobnú úkladnú vraždu pred podnikom Tepláreň len 19-ročný mladík zbraňou svojho otca. 

Strelca našli mŕtveho vo štvrtok ráno neďaleko ministerstva školstva na ulici Jaskový rad. Na mieste sú momentálne desiatky policajtov. Refresher sa rozprával so ženou, pred ktorej domom sa útočník zastrelil. „Ja som o ničom nevedela, nič som nepočula. Som z toho úplne v šoku. Včera som čítala, že strieľal na Zámockej, ale toto sa dozvedám až od vás, že sa zastrelil tu,“ povedala nám. 

Streľba v Bratislave | Juraj Krajčík
Zdroj: Twitter

Odhalil sa na Twitteri

Juraj mal účet na Twitteri so pseudonymom NTMA0315. V minulosti sa pred podnikom Tepláreň fotil. K záberom pridával ironické opisy. 

Účet NTMA0315 zároveň ako prvý v stredu informoval o útoku približne 10 minút pred políciou SR. „Necítim žiadnu ľútosť, nie je to smiešne?“ napísal. V priebehu večera ešte pridával fotografie svojej tváre, vysmieval sa policajtom a komunikoval s ľuďmi, ktorí mu písali komentáre. Tento verejný účet zablokovali približne o 6.00 h ráno. 

7. apríla 2024, 6:22 Čas čítania 10:56 PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal

Mladík na svojom profile niekoľko hodín pred streľbou pri LGBT bare Tepláreň zverejnil viac ako 60-stranový manifest. V ňom sa opisuje ako chlapec zo Slovenska, narodený v roku 2003.

V rozsiahlom dokumente, ktorý redakcia Refresheru čítala, opisuje motiváciu, ktorá ho údajne viedla k streľbe. Manifest obsahuje sekcie, v ktorých autor incident označuje za „svoju operáciu“ a vinu za svetové problémy opakovane zvaľuje na židovskú komunitu spoločne s LGBTI komunitou. Hovorí o údajnej nevyhnutnosti „boja za bielu rasu“. 

Samotný profil na Twitteri obsahuje desiatky príspevkov, v ktorých majiteľ účtu celé mesiace vzdáva úctu pravicovým extrémistom či nacistickým pohlavárom. Zároveň jeho účet pôsobí tak, že sa na útok dlho pripravoval.

Naživo počas celého dňa sledujeme dianie v súvislosti so streľbou v Bratislave, pri ktorej zomreli dvaja mladí ľudia. Streľba sa odohrala pred LGBTI podnikom Tepláreň.

Domov
Zdieľať
Diskusia