Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. septembra 2022, 21:04
Čas čítania 0:58
Tímea Krauszová

„Tolkien sa v hrobe obracia.“ Elon Musk ostro kritizuje seriál Rings of Power

FILMY A SERIÁLY ELON MUSK PÁN PRSTEŇOV – SERIÁL (RINGS OF POWER) THE LORD OF THE RINGS: THE RINGS OF POWER
Uložiť Uložené

Väčšina mužských postáv sa mu nepáči.

Elon Musk kritizuje nový seriál Rings of Power. Podľa neho sa autor príbehov o Stredozeme J. R. R. Tolkien „obracia v hrobe“ a väčšina mužských postáv sa mu nepáči. Výnimkou je Galadriel, ktorú označil za „odvážnu, múdru a milú“. Hollywood Reporter naznačuje, že jeho vyjadrenia môžu vychádzať z dlhoročnej rivality voči Jeffovi Bezosovi, ktorý je majiteľom Amazonu, vrátane produkčnej spoločnosti, ktorá seriál vytvorila. Môže teda ísť len o ďalšiu prestrelku medzi dvoma miliardármi.

Kreténi a zbabelci

Podľa Muska je „zatiaľ takmer každá mužská postava zbabelec, kretén alebo oboje“. Páči sa mu len Galadriel, elfská bojovníčka, ktorá sa vydala hľadať pozostatky Morgothovej armády, ktorej má veliť Sauron. Je ústrednou postavou v príbehu, ktorý sa odohráva tisíce rokov pred udalosťami v Hobitovi a v sérii Pán prsteňov.

To, čo Musk kritizuje, zaznieva aj z radov nespokojných fanúšikov. Mnohí okrem toho kritizujú výber hercov a herečiek inej farby pleti, nepáčia sa im černošskí elfovia či trpaslíci v Stredozemi.

Odporúčané
Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu Prečo sa mocní boja AI? Pauzu vo vývoji technológií žiadajú Elon Musk aj spoluzakladateľ Applu 13. apríla 2023, 16:30

Napriek tomu sa Rings of Power zatiaľ teší výborným číslam. Prvé dve epizódy videlo 25 miliónov divákov, najviac za premiéru v histórii služby Amazon Prime Video. Seriál si pochvaľujú aj kritici, na Rotten Tomatoes má úctyhodných 84 %, hoci čísla od divákov sú nižšie. 

Refresher v článku o prvých dojmoch vysvetľuje, prečo nový seriál nie je ako Pán prsteňov. Nadšenie rýchlo vyprchalo, očarujúci vizuál totiž dopĺňa problematický scenár, ktorý sa točí v kruhu. Klikni sem a prečítaj si celý článok.

Domov
Zdieľať
Diskusia