Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. augusta 2022, 11:07
Čas čítania 0:50
Tímea Krauszová

Audi sa pridá k Formule 1 od roku 2026, preteky sa stanú udržateľnejšími a uhlíkovo neutrálnymi

Audi sa pridá k Formule 1 od roku 2026, preteky sa stanú udržateľnejšími a uhlíkovo neutrálnymi
Zdroj: Audi
TECH AUDI AUTOMOBILOVÉ NOVINKY FORMULA 1 SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Vyrábať budú v nemeckom Neuburgu.

Po mesiacoch rokovaní Audi potvrdilo, že v roku 2026 vstúpi do Formuly 1. Z nemeckej automobilky sa tak stane dodávateľ pohonných jednotiek, potvrdzuje oficiálny web F1. Novinka prichádza krátko po tom, čo začiatkom augusta F1 oznámila, že zmení technické parametre potrebné pre vstup do prestížnych pretekov. Umožňuje vyššie využitie elektriny a 100 % udržateľné pohonné látky, oba faktory boli pre Audi kľúčové.

Udržateľné preteky

Audi je súčasťou skupiny Volkswagen Group a podporuje snahu Formuly urobiť preteky udržateľnejšími a cenovo priaznivejšími. F1 predstavila cenový strop pre výrobcov, ktorý bude platiť od roku 2023, a dokonca sa zaviazala byť uhlíkovo neutrálna do roku 2030.

Prezident a CEO F1 Stefano Domenicalli oznámil, že je zo vstupu Audi nadšený. Značku označil za ikonu a technologického inovátora. „Toto je obrovská chvíľa pre náš šport, ktorý zdôrazňuje, akú veľkú silu máme ako globálna platforma, ktorá neustále rastie.“ Uznal, že udržateľné hybridné motory sú budúcnosťou automobilového sektoru.

Odporúčané
Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom Vplyvný Rus zo sankčného zoznamu vraj vybavoval slovenským podnikateľom stretnutie v Moskve. V pozadí je obrovský biznis s plynom 9. apríla 2024, 19:30

Audi oznámi, s ktorým tímom sa spojí do konca tohto roka. Predpokladá sa však, že sa pripojí k Sauberu. Stroje budú vyrábať v Neuburgu, prvýkrát za desaťročie tak budú autá pre F1 vznikať opäť v Nemecku.

Domov
Zdieľať
Diskusia