Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. augusta 2013, 10:44
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Ako môže Batman poraziť Supermana? (Tip na film)

FILMY A SERIÁLY BATMAN DC DC KOMIKSOVKY SUPERMAN
Uložiť Uložené

Vynikajúce animované spracovanie komiksu Franka Millera vám ukáže spôsob, akým môže Batman súperiť so Supermanom v pripravovanom Man of Steel 2. Na čo čakáte?

Ako môže Batman poraziť Supermana? (Tip na film)
 
Pri príležitosti nedávneho oznámenia pokračovania filmu Man of Steel, v ktorom uvidíme súboj Batmana a Supermana, som sa rozhodol zodpovedať otázky mnohým fanúšikom, či obyčajným zvedavcom. Ako dopekla môže Batman (vo filme bude vyobrazený ako postarší pán) bojovať so Supermanom?

Párkrát sa to už udialo, ale zrejme najvydarenejšie zobrazenie, súboj a všetko s tým spojené, sa podarilo 
Frankovi Millerovi. Ten svetu predstavil komiks Batman: The Dark Knight Returns. V ňom vidíme dôchodcu Brucea Waynea, avšak stále udržiavacieho sa v kondícii. Jeho spojka na polícii Gordon sa už tiež zberá do dôchodku a Gotham sa už dlhé roky zmieta vo vlne zločinu. Stále však má Alfréda, hoci nie je isté, ako dlho bude žiť aj on.

Batman je zabudnutý, častokrát je vyobrazený ako legenda, ktorá neexistovala, avšak stále sú v Gothame ľudia, ktorí si na neho veľmi dobre pamätajú. Vláda ho vytlačila z hry, označila ako nebezpečného psychopata a čoraz viac ľudí sa ho bojí. Tí starší si ho však stále vážia. Svet sa zmenil.
Niektorí hrdinovia museli opustiť Zem, Green Arrow je navždy poznačený a viní za to práve Supermana, ktorý sa „zapredal“ vláde, robí im poslušného psíka, len aby mohol prežiť. Na obzore je hrozba atómovej vojny a Clark Kent je hlavná zbraň v rukách Spojených štátov. Pre Brucea je toho až príliš veľa a rozhodne sa zakročiť. Po dlhých rokoch si teda znovu oblieka netopierí plášť.

 
V Gothame ovláda kriminalitu obrovská skupina Mutantov, ktorú sa Bats rozhodne zničiť. Ich vodca ho ale porazí v súboji telo na telo a od istej smrti nášho netopierieho hrdinu zachráni malá Kelley, ktorá sa stane novým Robinom. Súboj potrebuje odvetu, no ako dopadne a aké bude mať následky si už užite naplno, keď sa k filmom dostanete. Celý tento príbeh je totiž sfilmovaný do dvoch snímkov.

Čo je ale jedným z hlavných lákadiel tohto komiksu a filmu, 
je súboj Batmana so Supermanom. Keď vláda nie je schopná zastaviť Batsa a Gotham je pod atómovým mrakom, ktorý bráni slnečným lúčom už niekoľký deň prenikať a kriminalita je aj vďaka úplnému blackoutu na vysokej úrovni, prezident sa rozhodne netopierieho muža odstrániť a keďže jediným, kto by to zvládol, je jeho priateľ Kent aka Superman, dochádza k neodvratnému súboju.

Tu sa asi viacerí pýtajú, ako dofrasa môže 
55-ročný Bats bojovať proti Supermanovi? Muž z ocele je totižto stále poznačený z bojov na fronte, kam ho poslala vláda Spojených štátov, jeho hlavný zdroj energie, Slnko, na neho nezasvietilo už pár dní a je výrazne oslabený. Bats má navyše pomoc v podobe Robina, starého Olivera Queena (Green Arrow) a svojej techniky. Tu sa Bruce pochlapil, keď si vyrobil brnenie, ktoré dvíha autá jednou rukou. To, či Bats Supermana nakoniec porazí, už buď viete z vety, ktorá bola prednesená na Comic-Cone, a po ktorej začalo šalieť celé obecenstvo, alebo si celý zápas vychutnajte priamo vo filme.


Ako môže Batman poraziť Supermana? (Tip na film)


Pod týmito riadkami je krátky záber na súboj dvoch najznámejších hrdinov z DC, ale radím vám, radšej si ho pozrite celý a priamo vo filme.



 Obidva snímky sa totižto oplatí vidieť. Buď tak učiníte online, alebo je možné nájsť minimálne jednu časť aj s českými titulkami. Ako ďalšie lákadlo vám môže pripadať aj súboje s Jokerom a Two-faceom. Tí sa Batmanovi postavia tiež. Animácia, dabing, súboje aj idea príbehu je vynikajúca. Je to najlepšie spracovaný animovaný snímok o Batmanovi a pritom je tak odlišný. Moja rada je teda jednoznačná, Batman: The Dark Knight Returns je vynikajúce komixové spracovanie Batmana, ktoré ako fanúšikovia proste musíte vidieť. Navyše sa dozviete, že Clark Kent vs Bruce Wayne môže fungovať aj na bielom plátne. Pokiaľ sa o DC univerzum alebo netopierieho muža zaujímate viac, kolega vám už dávnejšie odporučil pár komiksov, ktoré sa vám určite budú páčiť. 

Ako môže Batman poraziť Supermana? (Tip na film)

Domov
Zdieľať
Diskusia