Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
10. júla 2022, 7:43
Čas čítania 0:43
Viktor Kniš

Na Pohode dostal priestor homofóbny biskup Haľko. Aktivisti zareagovali zavesením dúhovej vlajky na spovednicu

NEWS FESTIVAL POHODA LGBT+
Uložiť Uložené

Na festivale Pohoda dostal priestor biskup, ktorý takmer vyhral v súťaži homofób roka.

V rámci programu na festivale Pohoda dostal priestor biskup Jozef Haľko, ktorého Inštitút ľudských práv označuje za šíriteľa nenávisti a homofóbie. Inštitút už pred začiatkom konania festivalu kontaktoval nielen organizátorov, ale aj manažérov kapiel, aby ich upozornil, že ide o človeka, ktorý nezdieľa hodnoty LGBT ľudí. 

„IĽP na podujatí odmieta participovať už niekoľko rokov, lebo veci, ktoré sa tam dejú, sú nezlučiteľné s našimi hodnotami. Za všetky veci spomeňme prípad, keď vedľa nášho infostánku dali priestor ľuďom, ktorí popierajú ľudské práva žien,“ písali na Facebooku.

Inštitút ľudských práv/FB
Zdroj: Facebook/Inštitút ľudských práv

V piatok zareagovali vyvesením dúhovej vlajky na Haľkovú spovednicu aktivisti, ktorí však svoju aktivitu nerealizovali na popud inštitútu, ale z vlastného presvedčenia, ako píše Michaela Pavelková z kancelárie Verejného ochrancu práv.

Aktivisti sa od Inštitútu ľudských práv dištancujú. „Dnes o našej aktivite napísal Inštitút ľudských práv a v texte príspevku zavádzajúco uvádza, že vyzval aktivistov/aktivistky, aby sa ohradili a našu aktivitu zmieňuje ako reakciu na ich výzvu,“ tvrdí Pavelková. 

Odporúčané
Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu Som ženatý a zistil som, že som gay: Martin si pri sexe s priateľkou predstavuje muža. Jozef má dieťa a zamiloval sa do kolegu 22. apríla 2024, 12:30

Haľka nominoval IĽP na homofóba roka za jeho výrok o tom, že bozkávanie ľudí rovnakého pohlavia na obrazovku nepatrí. Anticenu nakoniec vyhral Igor Matovič s ešte ostrejším výrokom

Domov
Zdieľať
Diskusia