Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2022, 15:47
Čas čítania 0:55
Viktor Kniš

Zuzanu Čaputovú rozcítila podpora účastníkov festivalu Pohoda, aby znovu kandidovala na post prezidentky

NEWS ZUZANA ČAPUTOVÁ
Uložiť Uložené

Zuzana Čaputová hodnotila na festivale Pohoda tri roky vo funkcii.

Prezidentka Zuzana Čaputová prijala pozvanie na najväčší slovenský hudobný festival Pohoda, kde hodnotila tri roky vo funkcii hlavy štátu. Tvrdí, že má pocit, akoby prešlo už desať rokov, pretože jej funkčné obdobie je veľmi intenzívne a musela absolvovať v čase viacerých kríz množstvo práce.

„Nemám za sebou rozhodnutie, kde cítim, že som opustila alebo spreneverila hodnoty, ktorým verím. Boli rozhodnutia, ktoré sa mi nepodarilo dobre odkomunikovať,“ odpovedala hlava štátu na otázku, ako zvládla trojročné obdobie.  

Prezidentka povedala, že budúci týždeň podá na Ústavný súd SR protiinflačný balík Igora Matoviča, ktorý parlament schválil v skrátenom formáte, aj keď bol priestor na riadne medzirezortné pripomienkové konanie. „Išlo o 1,2 miliardy eur v priebehu niekoľkých týždňov, navyše, s pomocou fašistov.“

Hlava štátu kritizovala aj spôsob, akým minister financií pretlačil balík Národnou radou SR. Zuzana Čaputová vyhlásila, že kolaborácia s fašistami musí byť minulosťou. Vláda podľa nej potrebuje reštart. Samotnú krízu v koalícii a vypovedanie koaličnej zmluvy Richardom Sulíkom nekomentovala. 

Prezidentka dostala v závere diskusie otázku, či bude kandidovať na post prezidentky aj v roku 2024.

Ešte pred jej odpoveďou sa z hľadiska ozval dvojminútový gradujúci hlasný potlesk, ktorý hlavu štátu viditeľne rozcítil. S roztraseným hlasom najprv všetkým účastníkom Pohody za podporu poďakovala. „Nemyslím si, že ten čas, kedy sa mám rozhodnúť,“ povedala na otázku, či bude opäť kandidovať na post prezidentky. Argumentuje aj tým, že chce brať ohľad na svoju rodinu, ktorú jej rozhodnutie zásadným spôsobom ovplyvní. 

Domov
Zdieľať
Diskusia