Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júla 2022, 14:48
Čas čítania 1:06
Adam Novosad

Tento týždeň na Slovensku radikálne klesnú teploty, varuje SHMÚ. Z 39 stupňov bude odrazu menej ako polovica

NEWS POČASIE SHMÚ
Uložiť Uložené

Meteorológovia upozorňujú na teplotný prepad.

Vlnu horúčav na Slovensku vystrieda výrazné ochladenie. Upozorňuje na to v statuse na sociálnej sieti Facebook Slovenský hydrometeorologický ústav, podľa ktorého sa síce v nedeľu obnovil prílev teplého vzduchu, no ten nepotrvá dlho a v polovici týždňa nastane teplotný zvrat. 

„Po sobotňajšom ochladení sa v nedeľu 3. júla obnovil prílev teplého vzduchu od juhozápadu do našej oblasti a teplota vystúpila na 28 až 30 °C už aj na Orave. V Banskobystrickom a Košickom kraji chýbali len desatiny k 35 °C,“ vysvetľujú meteorológovia v príspevku.

Začiatok aktuálneho týždňa sa bude niesť v postupnom ochladzovaní, aj keď na mnohých miestach Slovenska tomu zatiaľ počasie nenasvedčuje. „Prílev teplého vzduchu do našej oblasti pokračuje aj dnes a túto hodnotu sme už dnes zaznamenali na staniciach Kamenica nad Hronom, Dudince, Dolné Plachtince a Rimavské Brezovo, pričom teplota ešte trochu stúpne,“ uvádza SHMÚ.

shmú
Zdroj: Facebook/SHMÚ

Meteorológovia informujú, že horúčavy v najbližších dňoch ustúpia. „Studený front, ktorého prechod očakávame večer, v noci a zajtra, postupne ukončí túto vlnu horúčav,“ píšu v statuse. Teploty začnú rýchlo klesať už v utorok a teplotný zvrat nastane na väčšine územia Slovenska najneskôr do stredy. 

Odporúčané
Počasie v Európe môže čoskoro úplne skolabovať. Vedci varujú pred hroziacim zánikom dôležitého prúdenia Počasie v Európe môže čoskoro úplne skolabovať. Vedci varujú pred hroziacim zánikom dôležitého prúdenia 7. augusta 2023, 15:30

Slovensko teraz čaká príchod studeného frontu zo severozápadu, ktorý so sebou prinesie nielen prepad teplôt, ale pravdepodobne aj výrazný dážď s búrkami. Portál iMeteo.sk informuje, že sa Slováci musia pripraviť miestami až na podpriemerné teploty. V utorok síce teploty vystúpia maximálne na 30 stupňov Celzia, no severozápad krajiny zažije teploty klesajúce až k 17 až 24 stupňom. 

Mohlo by ťa zaujímať:
Citáty o láske z obľúbených seriálov a filmov. Výroky plné citov z Euphorie, Priateľov aj Harryho Pottera
10 najlepších erotických filmov (Rebríček)
10 najlepších filmov s českým a slovenským dabingom, ktoré si môžeš pozrieť na Netflixe
Domov
Zdieľať
Diskusia