Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. júla 2022, 8:56
Čas čítania 0:46
Martin Adam Pavlík

Za Putina by som vzal guľku, vyhlásil bývalý šéf F1. Zareagoval aj Hamilton

Za Putina by som vzal guľku, vyhlásil bývalý šéf F1. Zareagoval aj Hamilton
Zdroj: Getty Images/Clive Mason
POLITIKA BERNIE ECCLESTONE FORMULA 1 LEWIS HAMILTON VLADIMIR PUTIN
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Okrem toho sa britský podnikateľ zastal aj bývalého šampióna F1 Nelsona Piqueta, ktorý sa tento týždeň ospravedlnil po tom, čo vyšlo najavo, že označil Lewisa Hamiltona rasistickým slovom ne*er.

Ako píše britský denník Daily Mail, 91-ročný bývalý šéf Formuly 1 Bernie Ecclestone v rozhovore pre Good Morning Britain povedal, že by za ruského prezidenta Vladimira Putina pokojne vzal aj guľku, teda by sa zaňho pokojne nechal streliť. Vodcu Kremľa, s ktorým sa roky priatelí, ospevoval priam do nebies a bagatelizoval dosahy vojny na Ukrajine. Invázia vraj podľa neho nebola úmyselná.

Ecclestone dokonca obvinil ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského z vojny a povedal, že sa mal viac snažiť komunikovať s Putinom. Okrem toho sa britský podnikateľ zastal aj bývalého šampióna F1 Nelsona Piqueta, ktorý sa tento týždeň ospravedlnil po tom, čo vyšlo najavo, že označil Lewisa Hamiltona rasistickým slovom.

Vladimir Putin a Bernie Ecclestone na fotografii z roku 2015.
Vladimir Putin a Bernie Ecclestone na fotografii z roku 2015. Zdroj: Getty Images/Sasha Mordovets


Ako pripomína Daily Mail, Ecclestone sa v minulosti zastal už aj samotného Adolfa Hitlera. Najnovšie vyjadrenia o Putinovi následne ostro kritizovala britská ministerka zahraničných vecí Liz Trussová. Označila ich za šokujúce. Guardian informoval, že na Ecclestonove slová zareagoval aj jazdec Mercedesu Lewis Hamilton. Povedal, že Ecclestone by nemal dostávať priestor na rozhovory. 

„Nemôžem uveriť tomu, čo som počul. Toto nás vráti o desaťročia späť,“ vyjadril sa Hamilton. „Už viac nepotrebujeme počúvať niekoho, kto verí na vojnu a vysídľovanie ľudí a zabíjanie ľudí, a podporuje Putina,“ dodal.

Domov
Zdieľať
Diskusia