Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. júna 2022 o 14:30
Čas čítania 5:46
Martin Adam Pavlík

Môžeš ich pozerať s rodičmi, so starými rodičmi i s vlastnými deťmi, sú vhodné pre každého. Toto je 10 najlepších rodinných filmov

Môžeš ich pozerať s rodičmi, so starými rodičmi i s vlastnými deťmi, sú vhodné pre každého. Toto je 10 najlepších rodinných filmov
Zdroj: The Weinstein Company
FILMY A SERIÁLY ANIMOVANÉ FILMY KOMÉDIA NAJLEPŠIE FILMY RODINNÉ FILMY
Uložiť Uložené

Vyčaria ti úsmev na tvári, ktorý po náročnom dni v škole či v práci určite potrebuješ.

Si už rodičom a hľadáš filmy, ktoré by si si mohol pozrieť s deťmi bez toho, aby si v strese tŕpol, či v nich náhodou nenájdeš niečo nevhodné? Zároveň také, ktoré tvoje ratolesti môžu niečo naučiť? Ak áno, inšpiruj sa naším rebríčkom a sprav si príjemný večer s celou rodinou. V princípe je jedno, či máš desať alebo šesťdesiat rokov, tieto filmy si užiješ rovnako. 

Môžeš ich pozerať s rodičmi, so starými rodičmi, súrodencami či s vlastnými deťmi. Sú jednoducho vhodné pre každého a zaručenie ti vyčaria úsmev na tvári, ktorý po náročnom dni v škole či v práci určite potrebuješ. Možno ti hneď napadli snímky ako Forrest Gump, Piráti Karibiku, Sám doma alebo Ratatouille, snažili sme sa však do rebríčka zakomponovať aj menej známe filmy. 

Ak ťa bavia naše filmové novinky, tipy, recenzie, profily hercov a režisérov či rebríčky, neváhaj nás podporiť a pridaj sa do klubu Refresher+. Aj vďaka tomu ti budeme môcť priniesť viac kvalitného filmového obsahu.

Up (2009).
Up (2009). Zdroj: Walt Disney US

1. Soul (réžia: Pete Docter, Kemp Powers, 2020)

Kde si môžeš film pozrieť: Amazon Prime Video
Dĺžka filmu: 107 minút
Hodnotenie na RT: 9,5 z 10

Krásna animácia a emotívny príbeh, z ktorého mrazí, podaný však humorne a s nadhľadom. Rozpráva o stredoškolskom učiteľovi a jazzmanovi, ktorý nečakane zomrie a jeho duša spolu s ostatnými čaká na to, čo sa stane ďalej, teda kam ju pošlú. Medzitým musí vymyslieť plán, ako sa vrátiť medzi živých. 

Odporúčané
Nič lepšie sme tento rok nevideli. Toto sú najlepšie filmy a seriály roka 2024, pre ktoré si kúpiš streamingové služby Nič lepšie sme tento rok nevideli. Toto sú najlepšie filmy a seriály roka 2024, pre ktoré si kúpiš streamingové služby 12. júna 2024 o 14:30

Soul je mimoriadne inteligentná „pixarovka“ zaoberajúca sa životnými prioritami, láskou k blížnym, ale aj smrťou tak rafinovane a citlivo, že je prístupná a pochopiteľná pre tých najmladších aj pre skúsených dospelých, ktorí majú niečo odžité a možno sa vo filme miestami sami nájdu. Film, ktorý dojme až k slzám aj tých najväčších skeptikov a cynikov. 

Soul (2020).
Soul (2020). Zdroj: Disney+

2. The Incredibles (réžia: Brad Bird, 2004)

Kde si môžeš film pozrieť: Amazon Prime Video
Dĺžka filmu: 115 minút
Hodnotenie na RT: 9,7 z 10

Prvotriedny napínavý akčný blockbuster vhodný najmä do kina, zabaví však aj v obývačke pred televíznou obrazovkou. Hlavnú rolu tu hrá takzvaná „rodinka úžasných“ a práve vďaka nej sa bude aj tá tvoja cítiť aspoň na chvíľu rovnako úžasne. Zaručene sa totiž vžije do filmu natoľko, že na necelé dve hodiny sama získa výnimočné superschopnosti a nevídanú moc.

Brad Bird je v rámci animákov absolútny majster. Čoho sa dotkne, z toho spraví klenot. The Iron Giant je nesmrteľná klasika a zároveň krásny návod pre všetkých tvorcov rozprávok, rovnako ako geniálny Ratatouille či pokračovanie The Incredibles. A ak si nevedel, Bird režíroval aj pár dielov Simpsonovcov. 

The Incredibles (2004).
The Incredibles (2004). Zdroj: Buena Vista Pictures US

3. National Lampoon’s Vacation (réžia: Harold Ramis, 1983)

Kde si môžeš film pozrieť: Amazon Prime Video
Dĺžka filmu: 98 minút
Hodnotenie na RT: 9,3 z 10

V prípade, že ešte nepoznáš mimoriadne svojskú rodinu Griswoldovcov na čele s nemotorným Clarkom (Chevy Chase) plným bláznivých nápadov, je najvyšší čas na zoznámenie. Ak sa ti zapáči, máš výhodu, môžeš si pozrieť ďalších niekoľko dielov tejto kultovej komediálnej „prázdninovej“ série zasadenej napríklad do Las Vegas či Európy. 

Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Základné
5 €
Účtuje sa raz za 4 týždne
1,25 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Menej reklám
150 kreditov každé 4 týždne na nákup benefitov
Ročné - 17 %
60 € 50 €
Účtuje sa raz za rok
0,96 € / Týždeň
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Úplne bez reklám
2 000 kreditov ihneď na nákup benefitov
Zdieľanie článkov kamošom
Všetky možnosti predplatnéhoMám zľavový kód
Dokončením súhlasím s pravidlami a podmienkami portálu Refresher.
Pridaj sa do klubu REFRESHER+
Dočítať článok
Máš už predplatné?
Prihlásiť sa
Dočítať článok
Poslať sms
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 116837 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Odomknúť cez SMS
Tento článok
Poslať sms Ako to funguje?
Všetky články na mesiac
🤩 Len 1,50€ navyše
POSLAŤ SMS Ako to funguje?
Po odomknutí získaš
Prístup ku prémiovým článkom
Prístup k benefitom
Napr.: Bielenie zubov v Dr. Úsmev ZDARMA , Dentálna hygiena v Dr. Úsmev ZDARMA alebo 2 kopčeky zmrzliny od Koun ZDARMA
Zobraziť všetky (9)
Domov
Zdieľať
Diskusia