Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Tento článok je vytvorený v rámci mediálnej spolupráce so spoločnosťou Grape.
4. júna 2022, 13:30
Čas čítania 1:45
redakcia

Grape do line-upu pridáva mená z domácej scény. Môžeš sa tešiť na silnú zostavu

Grape do line-upu pridáva mená z domácej scény. Môžeš sa tešiť na silnú zostavu
Zdroj: Grape
HUDBA FESTIVAL GRAPE
Uložiť Uložené

Uvidíš úspešnú Karin Ann či stálice festivalu Para a Billy Barman.

Letná sezóna sa už začala a jej neodeliteľnou súčasťou sú pretancované noci. Hlavných headlinerov obľúbených festivalov už poznáme niekoľko týždňov, tentoraz však Grape do svojho line-upu k zahraničným menám pripisuje tie z lokálnej scény. V prvej osmičke zverejnených mien sú Karin Ann, Fallgrapp, Le Payaco, Para, Billy Barman, Tolstoys, Korben Dallas a Malalata.

Tohtoročný Grape bude 12. až 13. augusta na letisku v Trenčíne. Aby sme ti osviežili pamäť, zo zahraničných mien uvidíš napríklad The Vaccines, Woodkid, Milky Chance či Years & Years. Chystáš sa zakončiť letnú sezónu na Grape? 

Kúp lístok

Domáca zostava, ktorá stojí za pozornosť

Ak budeš na festivale, tvoju pozornosť si zaslúži mladá speváčka zo Slovenska Karin Ann. Paradoxne, v našich končinách je zatiaľ málo známa interpretka, na Youtube má však milióny videní a pred sebou naozaj nabité leto – hneď v úvode júna vystúpi ako predskokanka na troch európskych zastávkach svetového turné kapely Imagine Dragons. Medzitým ešte stihne otvoriť pražský koncert britského speváka Yungbluda, ktorý ju berie so sebou aj na svoje júlové turné po Austrálii. Po náročnej letnej šnúre sa predstaví na domácej scéne, privíta ju Grape.

Fallgrapp sa tento rok na Grape po prvýkrát predstavia na hlavnom pódiu. V roku 2020 vydali album Ostrov, ktorý je podľa jej zakladateľa a lídra Jureša Líšku zo všetkých stránok najviac vyzretým dielom formácie. Asi najväčší úspech zaznamenal singel Keď padal sneh, na ktorom spolupracoval The Curly Simon a získali zaň aj ocenenie Skladba roka 2020 na Radio_Head Awards.

V roku 2020 vydali po dlhšej prestávke svoj v poradí šiesty štúdiový album aj Le Payaco. Novinka s názvom Pohybliví v nehybnom sa stretla s pozitívnymi ohlasmi kritikov a Le Payaco za ňu získali Cenu Anděl za najlepší slovenský album.

Skupiny Para a Billy Barman sú na Grape už obľúbenými stálicami. Obe kapely aktuálne tvoria a vydávajú novú hudbu. Para nedávno predstavila dvojsingel Stane sa/To okolo nás, na ktorom sa podieľala aj Jana Kirschner. Billy Barman zase predstavili novinku ZERO, venovanú novej basgitaristke kapely Laure Jaškovej.

Druhý štúdiový album vydali tento rok vo februári Tolstoys, takže aj v tomto prípade môžeme očakávať nový koncertný program. Album produkovali berlínski producenti Drew Deal a na Grammy nominovaný zvukový inžinier Zino Mikorey a pri jeho prezentácii kapela kombinuje hudbu s vizuálnym umením.

Vo februári potešili novým albumom svojich fanúšikov aj Korben Dallas. Novinku pomenovali Deti rýb, ide už o siedmy štúdiový album kapely. Sobotné poludnie na Grape tradične patrí balkánskej tancovačke v podaní dvojice Malalata na hlavnom pódiu a nebude tomu inak ani v lete 2022.

Lístky si môžeš kúpiť na webe Grape, kde pravidelne pribúdajú aktuálne zmeny či novinky. Všetko potrebné nájdeš takisto na Facebooku a Instagrame.

Poď na festival
Domov
Zdieľať
Diskusia