Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
31. mája 2022, 7:51
Čas čítania 0:40
Jakub Paulík TASR

10-ročný chlapec z Floridy sa vyhrážal streľbou v škole. Polícia ho rýchlo zadržala

ZAUJÍMAVOSTI SPRÁVY ZO SVETA STREĽBA NA ŠKOLE
Uložiť Uložené

Mladík je v súčasnosti obvinený z písomného vyhrážania sa masovou streľbou.

Policajti v americkom meste Cape Coral na Floride zadržali 10-ročného piataka, ktorý sa v liste vyhrážal streľbou v škole. Pritom v priebehu tohto týždňa sa v Texase odohral jeden z najsmrteľnejších masakrov v školách v histórii USA. 18-ročný Salvador Ramos 24. mája v meste Uvalde na základnej škole zastrelil 19 detí a 2 dospelých.

Aj preto šerif polície floridského okresu Lee Conuty Carmine Marcena podrobil žiaka a jeho vyhrážanie sa kritike. „Takéto správanie je choré, najmä vo svetle nedávnej tragédie v meste Uvalde v Texase,“ napísal. Ďalej uviedol, že keď sa jeho ľudia dozvedeli o vyhrážkach chlapca, „neváhali ani sekundu“ a informáciu ihneď preverili.

Odporúčané
Ako 14-ročný zastrelil troch ľudí a dostal doživotie. Vo väzení si spravil vysokú školu, za minulosť sa hanbí Ako 14-ročný zastrelil troch ľudí a dostal doživotie. Vo väzení si spravil vysokú školu, za minulosť sa hanbí 18. septembra 2020, 11:13

Piataka zo základnej školy v Cape Coral obvinili z písomného vyhrážania sa masovou streľbou. Kancelária šerifa však nespresnila, či chlapca poslali do nápravnovýchovného zariadenia pre mladistvých alebo sa mohol vrátiť k rodičom.

Za streľbu v školách v USA väčšinou zodpovedajú dospelí strelci, no vyhrážky netreba podceňovať ani v prípade, ak sa týkajú neplnoletých. Vraždám, ktoré spáchali deti, sa detailnejšie venujeme v našej sérii článkov.

Domov
Zdieľať
Diskusia