Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. mája 2022, 14:17
Čas čítania 0:41
Ema Stanovská

Slovenská polícia zverejnila fotky policajného šteniatka, ktoré si zvyká na vrtuľník. Byron Kiwi-Slovakia nadchol ľudí

NEWS POLÍCIA SR SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Šteniatko sa momentálne pripravuje na všestranný výcvik a časom sa uvidí, na čo sa v polícii bude špecializovať.

Slovenská polícia na Facebooku zverejnila fotografie 4-mesačného šteniatka s menom Byron Kiwi-Slovakia, ktoré sa zúčastnilo na nedávnom výcviku špeciálnych jednotiek na vrtuľníkoch – zatiaľ ako divák.

„Šteniatko sa momentálne pripravuje na všestranný výcvik a časom sa uvidí, na čo sa v polícii bude špecializovať,“ píše polícia. Jeho brat je vo výcvikovom procese na vyhľadávanie drog.

Ľudia boli z fotografií Byrona Kiwi-Slovakia uchvátení a facebookový príspevok získal vyše dvetisíc lajkov.

Byron nie je prvý pes, ktorý v posledných týždňoch chytil ľudí za srdce. Médiá nedávno informovali o teriérovi Jacka Russella menom Patron (Náboj), ktorému sa vo frontových líniách na Ukrajine podarilo nájsť viac ako 200 výbušnín. Za túto službu vlasti ho v pondelok ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ocenil medailou.

„Dnes by som chcel oceniť tých ukrajinských hrdinov, ktorí zneškodňujú míny. Spolu s nimi aj Patrona, ktorý nepomáha len zneškodňovať výbušniny, ale učí aj naše deti, ako sa bezpečne pohybovať v oblastiach, kde existuje nebezpečenstvo mín,“ vyhlásil Zelenskyj.

Domov
Zdieľať
Diskusia