Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. mája 2022, 11:24
Čas čítania 0:51
Ema Stanovská

Prvá dáma USA Jill Bidenová mieri do Vyšného Nemeckého. V Bratislave vzdala hold Jánovi Kuciakovi a Martine Kušnírovej

NEWS SPRÁVY Z DOMOVA
Uložiť Uložené

Jill Bidenová sa stretne s viacerými členmi slovenskej vlády aj prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

Prvá dáma Spojených štátov Jill Bidenová je už od soboty na Slovensku. V nedeľu vyjadrila podporu a uznanie dobrovoľníkom a predstaviteľom krízového centra pre utečencov v Košiciach, informuje Denník N.

Hovorila aj s utečencami, ktorí sa v centre nachádzali. Strávila tam približne hodinu, následne sa presunula do Základnej školy na Tomášikovej ulici, kde nedávno vznikli dve triedy pre ukrajinských žiakov.

Bidenová svoj nedeľňajší program ukončí návštevou hraničného priechodu Vyšné Nemecké, kde je naplánované stretnutie s neziskovými organizáciami a predstaviteľmi inštitúcií asistujúcich ľuďom prichádzajúcim na hranice.

Na hraničnom priechode sa stretne s predsedom vlády Eduardom Hegerom, jeho manželkou a ministrom vnútra Romanom Mikulcom. V pondelok sa Jill Bidenová podľa agentúry AP plánuje stretnúť aj s ďalšími členmi slovenskej vlády a prezidentkou Zuzanou Čaputovou.

V súvislosti s prítomnosťou prvej dámy platia na území Košického kraja prísne bezpečnostné opatrenia, Úrad na ochranu ústavných činiteľov a diplomatických misií rezortu vnútra ich prijal viacero.

Položila kvety na Kuciakov pamätník

Manželka amerického prezidenta Jill Bidenová pricestovala na Slovensko v sobotu popoludní. Hneď po príchode do Bratislavy uctila pamiatku zavraždeného novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej.

Odporúčané
PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal PREZIDENTSKÉ VOĽBY 2024: Pellegrini útočil v prvej debate na Matoviča aj Korčoka. Hlas možno v budúcnosti pohltí Smer, dodal 7. apríla 2024, 6:22

„Musíme chrániť slobodu médií a bojovať proti korupcii. Nikdy nezabudneme na Tvoju odvahu, Ján,“ odkázalo veľvyslanectvo USA. Bidenová vzdala hold zavraždenému novinárovi a jeho snúbenici položením kvetov k ich pamätníku na bratislavskom Námestí SNP.

Domov
Zdieľať
Diskusia