Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. mája 2022, 9:51
Čas čítania 0:32
Jakub Paulík TASR

Bielorusko nečakane spustilo vojenské cvičenie. Susedné štáty sa vraj nemusia báť, tvrdí ministerstvo obrany

Bielorusko nečakane spustilo vojenské cvičenie. Susedné štáty sa vraj nemusia báť, tvrdí ministerstvo obrany
Zdroj: Kancelář předsedy NR SR
NEWS BIELORUSKO SPRÁVY ZO SVETA
Uložiť Uložené

Cvičenia údajne nemajú byť hrozbou pre susedné krajiny ani Európu.

V Bielorusku v stredu 4. mája neočakávane spustili vojenské cvičenie. „V rámci preverovania (bojových útvarov) sa plánuje presun veľkého počtu vojenských vozidiel, čo môže spomaliť premávku na verejných cestných komunikáciách,“ informovalo ministerstvo obrany.

Rezort tvrdí, že chcú overiť pripravenosť svojich jednotiek a susedné štáty ani zvyšok Európy sa nemusia obávať žiadnej hrozby z ich strany. Prezident Bieloruska Alexandr Lukašenko je však dlhodobým spojencom režimu ruského prezidenta Vladimira Putina a Ruskej federácie, ktorá 24. februára napadla Ukrajinu. Časť ruských jednotiek dokonca zaútočila na Ukrajinu priamo z územia Bieloruska, na ktorom pôvodne vykonávala iba vojenské cvičenie.

Napriek tomu, že Rusi útočia najmä na východ Ukrajiny, obyvatelia musia byť pozorní aj v prípade západu. Včera na Zakarpatskú oblasť Ukrajiny dopadla ruská raketa, ktorá smerovala na zariadenie v meste Volovec. Explózia bola od slovenských hraníc vzdialená iba 100 kilometrov.

Odporúčané
Ako čašníčka som na Slovensku zarobila viac ako mama doktorka v Minsku. Liza ako 17-ročná odišla z Bieloruska pred Lukašenkom Ako čašníčka som na Slovensku zarobila viac ako mama doktorka v Minsku. Liza ako 17-ročná odišla z Bieloruska pred Lukašenkom 4. júna 2021, 9:30
Domov
Zdieľať
Diskusia