Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. apríla 2022, 8:51
Čas čítania 0:39
Viktor Kniš

Marian Kotleba sa sťahuje z parlamentnej ubytovne: Vocca stiahol chvost, zabáva sa poslanec Benčík

NEWS MARIAN KOTLEBA
Uložiť Uložené

Marian Kotleba už nie je poslanec, preto nemá nárok ani na poslaneckú ubytovňu.

Poslanec parlamentu zo strany Za ľudí zverejnil na svojom facebookovom profile fotky zo sťahovania Mariana Kotlebu. Odsúdený neonacista a predseda ĽSNS sa sťahuje z parlamentnej ubytovne po tom, čo mu zanikol mandát poslanca Národnej rady SR. Fotky zachytávajú modrú dodávku s logom extrémistickej strany. Kotleba už mal naložené činky a zariadenie domácej posilňovne.

Predseda extrémistickej strany sa ešte v utorok pokúšal dostať do parlamentu, aj keď vedel, že mu mandát automaticky zanikol, pretože ho právoplatne odsúdili. 

Marian Kotleba tvrdí, že Najvyšší súd „nemá kompetenciu vykladať ústavu“, pretože podľa neho o strate mandátu môže rozhodovať výlučne Ústavný súd SR alebo štátna volebná komisia. „Žiadne rozhodnutie mi nikdy neprišlo,“ uviedol so slovami, že o strate mandátu nesmie rozhodovať nominant „fašistickej vlády“.

Najvyšší súd síce 5. apríla uznal Mariana Kotlebu za vinného, ale šéf ĽSNS naďalej odmieta akceptovať stratu svojho poslaneckého mandátu. Ústava SR hovorí, že mandát poslanca zaniká dňom nadobudnutia právoplatnosti rozsudku, ktorým bol poslanec odsúdený za úmyselný trestný čin, lenže Kotleba si ústavu vyložil po svojom.

Domov
Zdieľať
Diskusia