Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. apríla 2022, 15:41
Čas čítania 0:36
Viktor Kniš

Prokurátor oficiálne požiadal parlament o vydanie Roberta Fica na stíhanie. Žilinka sa z rozhodovania vyvliekol

NEWS ROBERT FICO
Uložiť Uložené

Najprv bude rozhodovať mandátový a imunitný výbor a potom plénum Národnej rady.

Zástupca špeciálneho prokurátora Ladislav Masár dnes podal návrh na to, aby Národná rada SR vydala predsedu Smeru Roberta Fica na väzobné stíhanie, informuje Denník N. Najprv bude rozhodovať mandátový a imunitný výbor a potom plénum Národnej rady. 

Pôvodne mal návrh podávať generálny prokurátor Maroš Žilinka, ten však splnomocnil zástupcu Daniela Lipšica. Generálny prokurátor dnes rozhodol, že špeciálny prokurátor je z dôvodu pochybnosti o jeho nezaujatosti vylúčený z konania a rozhodovania v tejto trestnej veci. Zároveň Žilinka rozhodol, že generálna prokuratúra nebude dozorovať prípad, v rámci ktorého Roberta Fica a Roberta Kaliňáka obvinili z členstva v zločineckej skupine. 

Ak by parlament rozhodol o vydaní poslanca Fica do väzby, následne by rozhodoval o dôvodnosti väzby Špecializovaný trestný súd. 

Strany Sloboda a solidarita a Za ľudí už deklarovali, že budú hlasovať za vydanie Roberta Fica do väzby, rovnako bude pravdepodobne postupovať aj hnutie Igora Matoviča OĽaNO. Postoj strany Sme rodina zatiaľ nie je jasný. 

Správu budeme aktualizovať. 

Domov
Zdieľať
Diskusia