Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. apríla 2022, 18:42
Čas čítania 1:21
Adam Novosad

FOTO: Ruskí vojaci vraj nechávajú v domoch civilistov odistené granáty ako pasce, varuje ukrajinská polícia

NEWS RUSKO UKRAJINA VOJNA NA UKRAJINE
Uložiť Uložené

Ruskí vojaci podľa ukrajinskej polície údajne nechávajú v civilných obydliach nastražené pasce, ktoré môžu usmrtiť nevinných ľudí.

Ukrajinská armáda spoločne s kyjevskou políciou varuje civilných obyvateľov, aby pri návrate do svojich príbytkov zostávali obozretní, nechytali neznáme objekty a do každej miestnosti vstupovali pomaly a opatrne.

Dôvodom sú podľa ukrajinských úradov nastražené granáty či míny, ktoré po sebe údajne v okupovaných oblastiach zanechala ruská armáda. Tieto správy však v súčasnosti nie je možné nezávisle overiť. 

Na sociálnej sieti Twitter začali pribúdať fotografie z miest v okolí Kyjeva, ktoré zachytávajú odistené granáty vložené do pohárov v skrinkách domácností, prázdnych obalov povaľujúcich sa v záhradách či dokonca mínu schovanú vo veľkej nákupnej taške priamo na ulici, ktorá by v prípade nepozornosti mohla poľahky explodovať.

Odporúčané
Slovenky na Bali upozorňujú na správanie Rusov: Menu iba v azbuke a pláže, na ktoré púšťajú len ľudí s ruským pasom Slovenky na Bali upozorňujú na správanie Rusov: Menu iba v azbuke a pláže, na ktoré púšťajú len ľudí s ruským pasom 15. mája 2024, 9:30

„Neplánoval som to ukazovať, ale cítim, že musím. Rusi zanechali pasce v domoch civilistov. Odistia granát, vložia ho do pohára, zaistia o dvere skrinky, takže keď ju otvoríš, posunieš pohár, ten sa rozbije a ‚kaboom‘, ďalší mŕtvy nevinný človek,“ napísal na Twitteri James Vasquez, ktorý na Ukrajine pôsobí ako vojak dobrovoľník. 

Vedenie polície v Kyjevskej oblasti obyvateľov oficiálne varovalo, aby sa do svojich domovov zbytočne neponáhľali, pretože v oslobodených mestách a obciach prebiehajú kontroly zo strany ukrajinských vojakov a policajtov, ktorých cieľom je identifikovať prípadné nastražené pasce v podobe granátov či výbušných zariadení a zneškodniť ich.

Domov
Zdieľať
Diskusia