Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. apríla 2022, 10:16
Čas čítania 2:36
Viktor Kniš

Prestrelka v OĽaNO pokračuje. Jaroslav Naď posiela Romane Tabákovej fotku Ukrajinky, ktorá prišla vinou Rusov o nohu

NEWS JAROSLAV NAĎ ROMANA TABÁK
Uložiť Uložené

Prestrelka v OĽaNO pokračuje.

Poslankyňa OĽaNO Romana Tabák tvrdí, že rozumie taktike boja, lebo kedysi bola športovkyňou. Reagovala tak na kritiku z vlastných radov, keď ju nominant strany Igora Matoviča Jaroslav Naď vysmial za výrok o tom, že Slovensko nemalo odovzdať Ukrajine protivzdušný systém S-300.

Posielanie odkazov cez sociálne siete pokračuje, Romanu Tabákovú už kritizujú aj ďalší, kým ona konflikt obracia na útok na ženy. 

Ženy vraj v OĽaNO urážajú často

Všetko začala otázka redaktorky portálu Hospodárske noviny, ktorá sa ministra obrany Jaroslava Naďa opýtala, ako vníma výrok poslankyne Tabákovej, keď v jednom zo statusov na Facebooku vyjadrila nesúhlas s darovaním systému S-300 Ukrajine.

Šéf rezortu obrany pohotovo zareagoval slovami, že si váži odbornosť poslankyne Národnej rady Tabákovej, ak ide o raketové systémy – najmä tie tenisové. Myslí si, že to je téma, ku ktorej má bližšie. „Nech sa drží tejto témy, k tomu má čo povedať. Ostatné veci nech nechá na odborníkov.“ 

Romana Tabák to nenechala tak, na Facebook pridala odkaz, z ktorého vyplýva, že v hnutí OĽaNO sa už viackrát stretla s urážaním žien. „Ani ma neprekvapilo, že ste si kopli do ženy. A na neúctu voči ženám som si už v OĽaNO a v politike zvykla. Nezastávam si Rusko,“ napísala.

Odporúčané
Čo by Ukrajina robila so slovenskými stíhačkami Mig-29? Čo by Ukrajina robila so slovenskými stíhačkami Mig-29? 17. augusta 2022, 14:30

Romana Tabák takisto napísala, že sa bojí, že Slovensko darovaním protivzdušného systému vyprovokuje Rusko, ktoré následne zaútočí na našu krajinu, a to aj napriek tomu, že odborníci už viackrát potvrdili, že darovanie vojenskej obrannej techniky je v súlade s Chartou OSN, ktorá umožňuje darovať techniku krajine, ktorá sa bráni pred napadnutím okupantov. Rusko je v tomto prípade agresor, ktorý si bezdôvodne nárokuje územné zisky na Ukrajine pod zámienkou špeciálnej operácie. 

Naď: Táto Ukrajinka možno chcela byť tenistka

Minister obrany Jaroslav Naď pripomenul Romane Tabákovej, že systém S-300 slúži Ukrajine na obranu civilistov. Rusi totiž dlhodobo zabíjajú aj nevinné ženy a deti, ktoré s vojnou nemajú nič spoločné. Zverejnil fotku ženy s amputovanou nohou, ktorá možno tiež chcela byť športovkyňou ako Romana Tabák. „Ale Putinova šialená agresia na Ukrajine jej definitívne zmenila život. Stovky detí boli zavraždené. Tisícky zranené. Milióny opustili svoje domovy.“

Naď pripomenul Romane Tabákovej, že na Ukrajine už 50 dní prebieha vojna, v ktorej sa Ukrajina bráni. „A vo vojne buď pomáhame brániť napadnutú krajinu a jej obyvateľov, alebo vopcháme hlavu do piesku a pozeráme sa, ako novodobý Hitler z Moskvy útočí na nevinných a vyvražďuje celé obce. Keď prejde Ukrajinou, sme na rade my. Keby v roku 1939 neboli dovolili Hitlerovi zaútočiť na Poľsko, nebola by 2. svetová vojna. To je realita, Romana Tabák, akokoľvek je to pre teba náročné pochopiť.“

Naď dodal, že svojím statusom neútočí na ženy.

K Jaroslavovi Naďovi sa pridal aj ďalší poslanec OĽaNO Andrej Stančík. „Harmonický typ osobnosti, kde je nedostatok intelektu vyrovnaný prehnaným sebavedomím a aroganciou. Našťastie bez relevancie,“ napísal Stančík na adresu Romany Tabákovej. 

Tabák neuvažuje nad odchodom z klubu OĽANO,Čekovský jej navrhne žltú kartu

Poslankyňa Národnej rady  Romana Tabák zatiaľ neuvažuje nad odchodom z klubu OĽANO pre kritiku jej vyjadrení.


„Nad odchodom z OĽANO zatiaľ neuvažujem. Nepatrím medzi zákerných a 'ješitných' politikov, ktorí by chceli odplatu. Ak chceme niečo zmeniť, tak to dokážeme jedine spoločne. Naďalej sa budem sústrediť na svoju prácu a osobné invektívy zo strany iných osôb budem ignorovať,“ uviedla pre TASR Tabák.

Odporúčané
Jaroslav Naď: Hlasoval by som za prelomenie veta prezidentky, nie sme odkázaní na fašistov (Rozhovor) Jaroslav Naď: Hlasoval by som za prelomenie veta prezidentky, nie sme odkázaní na fašistov (Rozhovor) 15. júna 2022, 16:30

Poslanec Kristián Čekovský uviedol, že na najbližšom zasadnutí klubu chce navrhnúť pre Tabák i poslanca Milana Kuriaka tzv. žltú kartu, ktorá má byť napomenutím. „Po žltej príde červená, čo znamená hlasovanie o vylúčení z klubu podobne ako v prípade Martina Čepčeka,“ vysvetlil. Najbližšie zasadnutie klubu by mohlo byť podľa jeho slov v čase začiatku riadnej schôdze NR SR, ktorá je naplánovaná od 26. apríla.


Dodal, že pre rôzne výstrelky poslankyne Tabák klesá kredit ostatných poslancov i celého hnutia. „Namiesto reálnej práce nás ľudia hodnotia podľa jej statusov či fotiek v potoku národného parku. Sama sa tak vytesňuje zo spolupráce s viacerými kolegami vrátane mňa. A to aj pre jej vyjadrenia k vojenskej pomoci Slovenska pre Ukrajinu, od ktorých sa dištancujem,“ doplnil.

Domov
Zdieľať
Diskusia